Festival & sumo i Tokyo

Avgång 2019-05-13
Hemkomst 2019-05-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                      Publicerat 2019-04-30

 

Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det snart dags för er avresa till Tokyo och gruppen består av åtta personer plus färdledare. Med vanlig post skickar vi era e-tickets för flyget, en resplan, kontaktlista samt en karta och och bagagetaggar.

Tiderna för flyget och terminal står på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt passet. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Individuell incheckning
Sker senast en och en halv timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Tokyo.

Vid ankomst
På flighten till Tokyo kommer ni att få ett s.k. immigration card. På dettaa ska ni bl.a fylla i namnet på hotellet ni ska bo på i Tokyo. För denna resa är det följande hotell: Candeo Hotel Ueno Koen, 1-2-13 Negishi, Taito-ku, Tokyo. Telefon: +81 (0)3-5808-6100.

Er färdledare Martin Frid möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Tokyo (Narita) och bär en skylt med ”Världens Resor”. Martins japanska mobilnummer +81-(0)80-3003-7157.  

Efter ni har mött er färdledare åker ni tåg in till stan och checkar in på hotellet om rummen är klara. Därefter går ni ut och äter en gemensam välkomstmåltid och får en första introduktion till Tokyo.  

Måltider under resan
När det gäller måltider ingår frukost under hela resan, samt två luncher och två middagar.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringsskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

Förändringar i resplanen
Vi har blivit tilldelade platser på sumoturneringen den 17 maj (dag 5) istället för den 18 maj, så schemat har kastats om dessa två dagar, se uppdaterad resplan.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar


Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                   Publicerat 2019-03-14


Hej,

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotell samt en flyg- och deltagarlista. Resan är bokad med 8 deltagare och vi kommer att genomföra den som planerat med detta antal.  

Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, karta, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Er färdledare blir Martin Frid


Martin är bosatt i Japan sedan 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

Förändringar i resplanen
Sedan vi producerade denna resa har Tokyo hunnit få en ny plats för sin stora ”inre” fiskmarknad då man hösten 2018 flyttade ut till Toyosu, en av de konstgjorda öarna i Tokyobukten. I skrivande stund är det lite oklart om det är värt att fortsätta besöka endast den ”yttre” marknaden i Tsukiji, eller om vi ska satsa på att komma ut till den nya marknadsplatsen. Er färdledare får i uppdrag att titta på detta innan er ankomst.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Flygbiljetter är utställda individuellt sedan tidigare och går inte att ändra eller avboka.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se    

Med vänliga hälsningar

Elin Ishihara

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*