Hantverksresa till Japan

Avgång 2018-10-15
Hemkomst 2018-10-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                           Publicerat 2018-10-03


Hej!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets, uppdaterad resplan, kontaktlista, kartor samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post. Vänligen se till att du tar med dig den uppdaterade resplanen istället för den gamla resplanen.

Uppdaterad resplan


Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Landvetter och Kastrup senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Er färdledare Kristina Watanabe kommer att vara på plats i Osaka och möter er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Hennes telefonnummer är +81-(0)80-5414-1011.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

New Miyako Hotel Kyoto
17 Nishikujo Inmachi, Minami Ward, Kyoto, Kyoto-fu, 601-8412
Tel: +81-75-661-7111

Tiderna och terminal står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Efter ankomst åker vi med egen buss till restaurang vid Biwa-sjön för att äta välkomstlunch. Mycket bra tillfälle för att lära känna varandra. Därefter börjar vi dagens program och besöker Sagawa Art Museum. Därefter åker vi in till Kyoto stad och checkar in på vårt hotell.

Uppdatering om resan
Enligt ursprunglig resplan skulle vi besöka MIHO museet efter ankomst i Osaka, men vi fick meddelande om att museet dessvärre kommer att vara stängt denna dag på grund av omplacering/byte av sina utställningar som pågår i flera dagar. Vi besöker istället Sawaga Art Museum som också ligger i Shiga prefektur. Museet är väldigt fint beläget vid Biwa-sjö som är japans största sjö och har varjerande konstverk med målaren Ikuo Hirayama, skulpturkonstnären Churyo Sato och bland annat keramik-tillverkare Raku-kichizaemon. Vi kommer att besöka Raku-museet i Kyoto Dag 4 och hoppas att Sagawa Art Museum ger bra inspiration inför besöket på Raku-museet.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid tre tillfällen. Du behöver då ha med dig en ryggsäck eller annan smidig väska med plats för det nödvändigaste. Se till att du alltid har pass med dig.

Bagageskick 1: Från Kyoto till Kurashiki (Okayama) *utan huvudbagage en natt)

Bagageskick 2: Från Kurashiki (Okayama) till Kanazawa *utan huvudbagage två nätter)

Bagageskick 3: Från Kanazawa till Tokyo *utan huvudbagage en natt)

*bagageskicks schema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång


Några användbara fraser under resan:
Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej!

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato: Tack.

Subarashii: Underbar.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Juusu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är vrålhungrig. Lite på gulligt sätt men kanske lättare att komma ihåg!

Kore wa nan desu ka?: Vad är detta? Vad heter det?


Det är bara att höra av dig om du vill veta mer eller är osäker hur det ska uttalas.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai!

Akio Noshi 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                                    Publicerat 2018-08-07


Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Bifogat finner du praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har nu 12 deltagare.

Cirka tio dagar före avresa får du ett avresemeddelande med epost och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Er färdledare i Japan blir Kristina Watanabe

Kristina kom till Japan första gången 1989 och har bott där sedan 1992, först i Tokyo och nu i Fukuoka. Är i grunden barnskötare, men arbetar nu heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället. Hon gillar att arbeta med sina händer, gärna med tyger och garn, och designar många av sina egna kläder.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Uppdaterad resplan

Kontaktlista

Praktiska tips


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Det finns inga stora ändringar av resans innehåll men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Akio Noshi