Höstlov i Tokyo

Avgång 2019-10-25
Hemkomst 2019-11-02

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                   Publicerat 2019-10-14

 

Hej!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Tokyo. Med vanlig post skickar vi ut era e-tickets för flyget, en karta, bagagetaggar samt en uppdaterad resplan. Gruppen är idag bokad med 17 personer.

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Tokyo (Narita International Airport). Er färdledare, Lars Arvidsson, finns på plats på Narita i ankomsthallen och har en skylt med ”Världens Resor” på. Lars japanska mobilnummer   är +81 (0)80-4373-1500. När alla samlats åker ni med flygplatståget till stadsdelen Nippori/Yanaka som kommer att bli ert hem de närmaste dagarna.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett "Immigration card" och på detta fyller ni i det första boendet i Tokyo. För denna grupp är det enligt nedan;

Annex Katsutaro Ryokan, 3-8-4 Yanaka, Taitō-ku, 110-0001 Tokyo, Telefon: +81 (0) 3-3828-2500.

I år har vi två höstlovsgrupper till Tokyo. Ni bor på två olika hotell under veckan och byter med varandra efter halva tiden.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget.

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se

Kvarstår bara att önska er en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara           
           

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan                                                                   


Deltagarinformation                                 Publicerat 2019-08-20

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Resan är idag bokad med 17 deltagare. Nedan finner ni praktiska tips, resplan, flygtider & deltagarlista samt en kontaktlista för hotellen vi bor på. Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget och en karta över Tokyo skickat med vanlig post.

Färdledare för resan blir Lars Arvidsson  

Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa, och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb, och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige, och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor.  

Extra avgång
Vi har i höst två avgångar på Höstlov i Tokyo då denna avgång snabbt blev fulltecknad. För att ni ska slippa springa på den andra gruppen hela tiden har jag kastat om aktiviteterna i den andra gruppens schema.

Den 30 oktober (dag 6), byter ni från Ryokan-boende till västerländskt hotell och då skickar vi ert bagage med bud mellan hotellen.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. Har ni frågor så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Elin Ishihara

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.