Höstresa till Japan

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Vår nya höstresa med halvpension tar dig igenom olika färgskiftande japanska höstlandskap, och på vägen får du uppleva det bästa av det som gör Japan till ett så populärt resmål. Vi reser genom välbevarade traditionella städer och får utforska idylliska byar i de japanska alperna, allt medan vi är omgivna av ett höstlandskap med sina färgskiftande, lysande röda trädkronor. Om du är intresserad av kultur, vacker natur, och att uppleva ett autentiskt Japan är det här resan för dig! Resan börjar i de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto och avslutas i Tokyo.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto - Kanazawa
 6. Dag 7 Kanazawa
 7. Dag 8 Kanazawa – Hakusan - Shirakawa – Takayama
 8. Dag 9 Takayama
 9. Dag 10 Takayama – Tsumago - Magome
 10. Dag 11 Magome - Matsumoto
 11. Dag 12 Matsumoto - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Resans pris: 48 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 100 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Frukost samt en till måltid alla dagar (halvpension)
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Todaitemplet i Nara, I M Peis MIHO Museum, inträde till Eikando och Silverpaviljongen i Kyoto, Kenroku-ens landskapsträdgård samt 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, inträde till det gamla handelshuset Kusakabe och Guvernörshuset i Takayama, Matsuyama Borg, och Yayoi Kusamas museum i Matsumoto 
 • Tecermoni i Kanazawa och sakeprovning i Takayama
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfälle
 • Kartor 

  *Tre nätter bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon om Japan för svenskar istället! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både som färdledare och reseproducent för Världens Resor.

Kontaktperson

 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon istället om Japan i Sverige! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både på kontoret som reseproducent och är ute och leder resor.

  sofia@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se