Japans varma källor, med Yasuragi

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Onsen - varma källor blir den röda tråden genom hela resan och vi får chans att besöka många olika sådana under färden; allt från ett riktigt fint onsenryokan på Izu-halvön till ett sento - kvartersbadhus i Kyoto.

Resan har en fin blandning av kultur, natur och urbant stadsliv. I Hiroshima besöker vi Fredsparken med Atombombsmuseet och den natursköna ön Miyajima som ligger strax utanför staden. I Kyoto strosar vi i geishornas stadsdel Gion och besöker Ryoanji, en av de mest berömda stenträdgårdarna i Japan. I megastaden Tokyo upptäcker vi många olika stadsdelar med spännande karaktär och lär oss att ta oss fram med tåg och tunnelbana.

Under hela resan bor vi bra med en blandning av västerländska hotell och japanska gästgiverier (ryokan) med egna varma källor. Vi färdas med en blandning av egna bussar, superexpresståget Shinkansen, spårvagn, båt och lokaltåg. Med på resan följer en japankunnig färdledare samt en badciceron från spa-hotellet Yasuragi på Hasseludden. 

Följ med på en riktigt behaglig resa som verkligen tilltalar alla sinnen! 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Tokyo - Izu-Kogen
 5. Dag 6 Izu-Kogen - Hiroshima
 6. Dag 7 Hiroshima och Miyajima
 7. Dag 8 Hiroshima - Dogo onsen
 8. Dag 9 Dogo onsen - Kyoto
 9. Dag 10 Kyoto
 10. Dag 11 Kyoto
 11. Dag 12 Kyoto - Kinosaki onsen
 12. Dag 13 Kinosaki onsen - Osaka
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 47 800 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Göteborg eller Köpenhamn mot pristillägg.
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter enligt färdplanen
 • Del i dubbelrum på hotell och ryokan*
 • Inträden till alla sevärdheter och museum beskrivna i programmet inklusive badbesök, t ex Oedo onsen, Hakone Open Air Museum, Fredsparken och Atombombsmuseet i Hiroshima, Dogo onsen och stenträdgården Ryoanji i Kyoto 
 • Halvpension. Frukost samt lunch eller middag varje dag
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen  
 • Kartor över Japan och Tokyo
 • Förberedande föreläsning på Yasuragi i mars 2021 (datum annonseras senare)

 

*I Izu-kogen, Dogo onsen och Kinosaki onsen bor vi på japanska gästgiverier s.k. ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet.

 

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag
 • Dryck
 • Utflykter när det är "fria aktiviteter"

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80 talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se