Klassiska Japan

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Den japanska historien blir en lös röd tråd som vi följer på denna resa. I Japan är historien väldigt visuell och tydlig där alla epoker fortfarande närvarar. I Nara ser vi några av världens äldsta buddhistiska tempel och i kejsarstaden Kyoto hur den sparsmakade estetiken växt fram under zen, vilket syns i de fantastiska trädgårdarna.

Besöken i Himeji, Tsuwano och Hagi ger oss en inblick i samurajernas speciella värld. Den moderna historien gör sig mer gällande när vi kommer till Kobe, en av de första städer utlänningar bosatte sig i när de kom till Japan. I Hiroshima ser vi Fredsparken och i Tokyo det allra senaste inom arkitektur och ungdomskultur. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Miho Museum - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto - Himeji - Hiroshima
 6. Dag 7 Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima - Tsuwano
 8. Dag 9 Tsuwano - Hagi
 9. Dag 10 Hagi
 10. Dag 11 Hagi - Kobe
 11. Dag 12 Kobe - Hakone
 12. Dag 13 Hakone - Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo - Hemresa
 15. Dag 16 Ankomst till Sverige
Datum:
Resans pris: 47 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare
 • Transfer till och från flygplatsen i Japan
 • Frukost alla dagar
 • En lunch och tre middagar
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet 
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan* Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Samtliga transporter enligt resplan
 • Transfer mellan tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport 
 • Bagagetransport vid tre tillfällen

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det var så många olika upplevelser och alla platser hade något. Jag är fortfarande helt lyrisk 1½ mån efter hemkomsten. Att vi åkte med "lokala" transporter, buss, tåg mm var jättebra. Fick se o uppleva så mycket mer och komma närmare japanens vardag. Jag vill tillbaka till Japan, blev helt frälst av denna resa (mitt första besök i Japan). Nästa resa med er, blir Brinnande lönnlöv och förhoppningsvis har ni den hösten 2019. Ingen omöjlighet att det blir en vecka i Tokyo innan dess.
  Helga Kringleh
 • En helt fantastisk upplevelse! Färdledaren Marcus Richert var helt suverän med sin kunskap om det historiska och nuvarande Japan och inte minst språket. Dessutom har han en enastående street smartness som gjorde transporterna jättesmidigt.
  Håkan och Ann-Charlotte Ölmbro

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se
 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se