Klassiska Japan

Avgång 2019-05-12
Hemkomst 2019-05-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                      Publicerat 2019-04-30


Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det snart dags för er avresa till Japan. Resan är bokad med 7 personer.
Med vanlig post skickar vi era e-tickets för flyget, en resplan, kontaktlista med hotellen för resan, några kartor och bagagetaggar.

Tiderna och terminal står på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt passet. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Individuell incheckning
Sker senast en och en halv timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Osaka.

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få s.k. immigration cards. På dessa ska ni bl.a fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa är det följande hotell:
Centurion Hotel Classic, 1-51 Aburasakacho, Nara. Telefon: +81 (0) 742-93-5066

Er färdledare Kristina Watanabe möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka och bär en skylt med ”Världens Resor”. Kristinas japanska mobilnummer +81-(0)80-5414-1011.  

Vi får inte tillgång till hotellrummen i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst lämnar vi våra saker på hotellet, men rummen får vi först efter lunchen och rundturen i Naraparken.

Måltider under resan
När det gäller måltider ingår frukost under hela resan, en middag i Hakone och en middag i Tsuwano utöver välkomstlunch och avskedsmiddag.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringsskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

För att underlätta transporterna kommer vi vid tre tillfällen under resans gång att skicka huvudbagaget separat enligt följande:
Bagageskick 1: Från Kyoto till Hagi (utan huvudbagage en natt i Tsuwano)
Bagageskick 2: Från Hagi till Hiroshima (utan huvudbagage en natt i Hiroshima)
Bagageskick 3: Från Hiroshima till Tokyo (utan huvudbagage två nätter i Kobe och Hakone)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång, färdledaren håller er uppdaterade.

*Vänligen observera att det ingår ett bagageskick om ett kolli per person och tillfälle. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Det är en stor fördel om du vid dessa tillfällen endast tar med dig det nödvändigaste för två nätter vardera, och packar det i en ryggsäck eller annan lättburen väska. Ni kan också välja att ta med ert stora bagage till nästa destination, men då blir det en del släpande i och med transportbyten. Färdledaren informerar löpande om det praktiska under resan.

Uppdateringar om resan
Som tidigare aviserats har vi ändrat om lite i rutten så att vi åker till Tsuwano och Hagi innan Hiroshima. Detta p.g.a. en stor kongress i Hiroshima och svårigheter att få hotellrum där. I övrigt ser resplanen ut som tidigare.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar


Elin Ishihara

 


Deltagarinformation                                      2019-03-11

 

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotell samt en flyg- och deltagarlista.  

Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, några kartor, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post. Resan är idag bokad med 7 deltagare och vi kommer att genomföra den som planerat med detta antal. 

Er färdledare för resan blir Kristina Watanabe

Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Kristina brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn men även enklare snickeriarbeten.

Förändringar i resplanen
P.g.a. en stor kongress i Hiroshima och svårt att få hotellrum där har vi behövt ändra rutten så att vi åker till Tsuwano och Hagi innan vi kommer till Hiroshima. I övrigt ser resplanen ut som tidigare.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Flygbiljetter är utställda individuellt sedan tidigare och går inte att ändra eller avboka.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Elin Ishihara