Klassiska Japan

Avgång 2019-10-06
Hemkomst 2019-10-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerat 2019-09-25

Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det snart dags för er avresa till Japan. Resan är idag bokad med 8 personer.
Med vanlig post skickar vi era e-tickets för flyget, en resplan, kontaktlista med hotellen för resan (den hittar du även här på sidan), några kartor och bagagetaggar.

Tiderna och terminal står på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt passet. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Klicka på länken nedan för information om hotell mm.

Kontaktlista klicka här

Individuell incheckning
Sker senast en och en halv timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Osaka.

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få s.k. immigration cards. På dessa ska ni bl.a fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa är det följande hotell:
Centurion Hotel Classic, 1-51 Aburasakacho, Nara. Telefon: +81 (0) 742-93-5066

Vi får inte tillgång till hotellrummen i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst lämnar vi våra saker på hotellet, men rummen får vi först efter lunchen och rundturen i Naraparken.

Färdledare
Den tilltänkte färdledaren för denna resa, Martin Frid, har tyvärr behövt ställa in uppdraget på grund av hälsoskäl. Martins ersättare heter Sofia Jernberg och har precis avslutat en tjänst på Swedish Center Foundation i Tobetsu på Hokkaido. Hon har en kandidatexamen från programmet i Japanstudier från Stockholms Universitet, och har utöver det studerat i både Nagoya och Tokyo. Senare under hösten kommer Sofia att påbörja ett vikariat som reseproducent för Japan här på Världens Resors kontor i Stockholm.

Måltider under resan
När det gäller måltider ingår frukost under hela resan, en middag i Hakone och en middag i Tsuwano utöver välkomstlunch och avskedsmiddag.

Förändringar i resplanen
Den röda Shintoportalen i vattnet utanför Miyajima genomgår just nu en renovering, så den är förmodligen täckt av byggställning. Vi kommer ändå att besöka ön då det är ett trevligt utflyktsmål.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringsskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

För att underlätta transporterna kommer vi vid tre tillfällen under resans gång att skicka huvudbagaget separat enligt följande:

Bagageskick 1: Från Kyoto till Hiroshima (utan huvudbagage en natt i Hiroshima)
Bagageskick 2: Från Hiroshima till Hagi (utan huvudbagage en natt i Tsuwano)
Bagageskick 3: Från Hagi till Tokyo (utan huvudbagage två nätter, en natt i Kobe och en natt i Hakone)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång, färdledaren håller er uppdaterade.

*Vänligen observera att det ingår ett bagageskick om ett kolli per person och tillfälle. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Det är en stor fördel om du vid dessa tillfällen endast tar med dig det nödvändigaste i en ryggsäck eller annan lättburen väska. Ni kan också välja att ta med ert stora bagage till nästa destination, men då blir det en del släpande i och med transportbyten. Färdledaren informerar löpande om det praktiska under resan.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar

Elin Ishihara


Deltagarinformation                            Publicerat 2019-08-16

Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan samt flygtider och deltagarlista.   

Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, kontaktlista med hotell för resan, några kartor, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post.

Resan är i dagsläget bokad med 8 deltagare, men vi har trots det beslutat att genomföra den som planerat. Vi hoppas förstås att det ska tillkomma några fler resenärer innan avresan.

Er färdledare blir Martin Frid


Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zen-tempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Praktiska tips

Resplan

Flygbiljetter är utställda individuellt sedan tidigare och går inte att ändra eller avboka.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. Undrar ni över något så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.