Konst i Japan 2021

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Under två veckors tid ska vi upptäcka Japans fantastiska konstvärld. Vi börjar med zenbuddhistiska trädgårdar och rakukeramik i Kyoto och avslutar bland Tokyos nya fascinerande konstmuseer och 2000-tals arkitektur. De stora höjdpunkterna blir dock när vi åker ut på landsbygden och bor i konstverken. På denna resa åker vi både till den uppmärksammade arkipelagen i det japanska Inlandshavet och till bergsområdet Echigo Tsumari. På ön Naoshima bor vi ett par nätter på museihotellet som skapats av mästerarkitekten Tadao Ando och i Echigo Tsumari bor vi i ett hus byggt av ljuskonstnären James Turrell.

Resan har en stark koncentration på riktigt unika konstupplevelser och arkitektur som vunnit enorm uppmärksamhet i omvärlden. Allt som oftast är det arkitektur som är själva konstverket och också står i samklang med naturen den befinner sig i. Andra stora höjdpunkter blir MIHO Museet och teceremoni i Kanazawa. Resan går i oktober när lönnlöven har börjat skifta färg i Echigo Tsumari. 

Resan 2021 kommer att gå tidigare på året för att pricka triennalen i Echigo Tsumari. Du hittar resan 2021 här. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Japan
 2. Dag 2 MIHO - Kyoto
 3. Dag 3 Kyoto
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5 Takamatsu
 6. Dag 6 Naoshima
 7. Dag 7 Teshima, Inujima - Naoshima
 8. Dag 8 Naoshima - Kanazawa
 9. Dag 9 Kanazawa
 10. Dag 10 Kanazawa
 11. Dag 11 Echigo-Tsumari
 12. Dag 12 Echigo-Tsumari
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Tokyo
 15. Dag 15 Tokyo
 16. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 57 900 kr
Enkelrumstillägg: 9 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledare   
 • Frukost alla dagar samt sex middagar 
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; MIHO, Silverpaviljongen, MOMAK, Raku Museet,  Okochi Sanso, Isamu Noguchis skulpturpark, Ritsurinträdgården, Teshima Museum, Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, Benesse Art Museum, Chichu och Honmura Art Project på Naoshima, Teceremoni i Gyokusen-en, Kenrokuträdgården och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, James Turrells House of Light, Maria Abramovic, Shedding House och många fler konstverk i Echigo Tsumari samt Träsnittsmuseet och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo.
 • Skriftlig information inklusive kartor
 • All dricks

 Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan Konst i Japan får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favorit-tvprogram är "Den stora älgvandringen". 

  akio@varldensresor.se