Konst i Japan med Echigo-Tsumari triennalen

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan går när världens mest omfångsrika konstfestival, Echigo-Tsumari, äger rum på landsbygden i Niigata i norra Japan. Världskända konstnärer som Maria Abramovic, Yayoi Kusama och Christian Boltanski finns representerade. Vi kommer att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light. Här får vi instruktioner om hur vi själva öppnar taket och sätter i gång ljusspelet. Resan går också till konstöarna i Japanska inlandshavet som vunnit så mycket uppmärksamhet på senare år. Två nätter bor vi på Tadao Andos museihotell och utforskar tre öar med både enastående konst och arkitektur och allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Tokyo, Kanazawa och Kyoto. I M Peis MIHO Museum, teceremoni i trädgård i Kanazawa och Träsnittsmuseet i Tokyo blir några höjdpunkter. Resan 2 september leds av Jörgen Fredriksson och resan 9 september leds av Pele Siljedahl. Konstresan till Japan 2019 hittar du här

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5-7 Echigo-Tsumari triennalen
 5. Dag 8 Kanazawa
 6. Dag 9 Kanazawa
 7. Dag 10 Takamatsu
 8. Dag 11 Teshima & Naoshima
 9. Dag 12 Naoshima
 10. Dag 13 Inujima & Kyoto
 11. Dag 14 Kyoto
 12. Dag 15 Kyoto
 13. Dag 16 Hemresa
Resans pris: 48 500 kr
Enkelrum: 6 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Frukost alla dagar samt ytterligare sju måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Träsnittsmuseet, Nezu Museum och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo. Festivalpass för Echigo Tsumari triennalen som inkluderar James Turrells House of Light, Maria Abramovics Dream House, Shedding House och många fler konstverk, Teceremoni i Gyokusen-en, Kenrokuträdgården och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, Ritsurinträdgården i Takamatsu, Teshima Museum, Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, Benesse Art Museum, Chichu och Honmura Art Project på Naoshima, MIHO, Silverpaviljongen, MOMAK och Raku Museet i Kyoto.  
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt i James Turells hus (få rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledare
 • Skriftlig information samt kartor över Japan, Tokyo och Kyoto

Vad ingår ej i resans pris: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vad var det bästa med resan? - All fantastisk konst och arkitektur och att vi kom ut på landsbygden, både till skärgården och upp i bergen i inlandet!
  Karin Axhamre, resenär 2017
 • Vad var det bästa med resan? Överraskande starka konstupplevelser, många -väldigt många! Jörgens djupa insikter i och kunskap om såväl Japan som dess historiska konst och modern konst samt arkitektur överlag var en väsentlig del av resans behållning.
  Christel Airas, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 33 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se