Konst i Japan med Setouchi triennalen

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Setouchitriennalen är en konstfestival som äger rum var tredje år på tolv öar i Inlandshavet (Setouchi). Vi kommer att åka båt mellan fem av dessa öar och få möjlighet att se mängder av nyskapad konst i det fria samt i gamla övergivna hus på öarna. Öarna som ofta kallas för konstöarna har vunnit mycket uppmärksamhet på senare år. Två nätter bor vi på Tadao Andos museihotell och utforskar dessa öar med både enastående konst och arkitektur och allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. Resan tar oss också till Echigo-Tsumari, på landsbygden i Niigata i norra Japan. Världskända konstnärer som Maria Abramovic, Yayoi Kusama och Christian Boltanski finns representerade. Vi kommer att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light. De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Tokyo, Kanazawa och Kyoto. I M Peis MIHO Museum, teceremoni i trädgård i Kanazawa och Träsnittsmuseet i Tokyo blir några höjdpunkter. Denna resa går 2019. Vänligen observera att under 2020 blir det en snarlik resa men det blir ingen triennal. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Echigo-Tsumari
 5. Dag 6 Echigo-Tsumari - Kanazawa
 6. Dag 7 Kanazawa
 7. Dag 8 Kanazawa - Takamatsu
 8. Dag 9 Utflykt till Ogijima och Megijima
 9. Dag 10 Teshima, Naoshima
 10. Dag 11 Naoshima
 11. Dag 12 Inujima, Okayama
 12. Dag 13 Kyoto
 13. Dag 14 Kyoto
 14. Dag 15 Kyoto
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 51 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Frukost alla dagar samt ytterligare sju måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; MIHO, Silverpaviljongen, MOMAK och Raku Museet i Kyoto, Ritsurinträdgården i Takamatsu, Festivalpass för Setouchitriennalen som inkluderar Teshima Museum, Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, Benesse Art Museum, Chichu och Honmura Art Project på Naoshima samt mängder av nyskapad konst på samtliga fem öar, Teceremoni i Gyokusen-en, Kenrokuträdgården, DT Suzukis Museum och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, James Turrells House of Light, Maria Abramovics Dream House, Shedding House och fler konstverk i Echigo Tsumari, Träsnittsmuseet, Nezu Museum och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo. 
 • Del i dubbelrum på hotell, varav två nätter på Tadao Andos museihotell på Naoshima samt en natt i James Turells hus (få rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledning
 • Skriftlig information samt kartor över Japan, Tokyo och Kyoto

Vad ingår ej i resans pris: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

*Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. 

*Vänligen observera att under 2020 blir det en snarlik resa men det blir ingen triennal. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Överraskande starka konstupplevelser, många -väldigt många! Jörgen Fredrikssons djupa insikter i och kunskap om såväl Japan som dess historiska konst och modern konst samt arkitektur överlag var en väsentlig del av resans behållning.
  Christel Airas, resenär 2017
 • Det bästa var helheten! En intensiv och spännande resa med många olika nedslag i storstad, landet, bergen och öarna. Magiskt!
  Pia Klamming, resenär maj 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80 talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 30 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se