Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation           Publicerat 2023-09-21

Hej!

Nu är det drygt tio dagar kvar till avresa till Japan. Jag tar med utskriven resplan och delar ut på plats i Japan. Ni är fortsatt 19 deltagare på resan.
Era flygbiljetter hittar ni i fliken ovan; Min bokning, Resehandlingar och dokumentet heter Itinerary.

Flyg och incheckning  
Ni flyger med Emirates och med dem kan man checka in online tidigast 48 timmar innan avresa. Ni hittar länken här: https://www.emirates.com/se/swedish/manage-booking/online-check-in/ .  Det är inte alltid det fungerar att checka in i förväg då ni har en gruppbokning på flyget, incheckning sker då på flygplatsen. Ha gärna med dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Vid ankomst till Kansai flygplats kommer ni behöva fylla i olika uppgifter och bland dessa vill de veta vilket hotell ni ska bo på. Vi bor på Takamatsu Tokyu Rei, 9-9 Hyogomachi, Takamatsu, Kagawa 760-0024. Telefon: +81 87-821 0109.

Mötesplats 
Färdledaren Jörgen Fredriksson möter er i ankomsthallen på Kansai flygplats. Han har en skylt där det står Världens Resor. Jörgens mobilnummer är: 073-571 68 48. Pele Siljedahl kommer till Takamatsu dag 3 på resan och kommer att vara med på eftermiddag/kväll redan då. Peles svenska mobil är: 076-833 71 89. Dessa nummer skall bara användas under resan gång.

Ändringar av resplan
Vi kommer att stanna till för enklare middag under transporten mot Takamatsu och istället äta vår välkomstmiddag dag 3. Några smärre justeringar har också gjorts vad gäller ordningen för olika besök, men också några få ändringar av innehåll. I Tokyo är Nezumuseet stängt och vi har istället bestämt oss för ett besök vid Museum of Contemporary Art i Tokyo. Ni ser alla uppdateringar i resplanen längst ner på sidan.  

Väl mötta på Kansais flygplats!

Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation            Publicerat 2023-07-25

Hej!

Nu är det drygt 60 dagar kvar till resan Konst i Japan ska gå den 9 oktober. Följ länkar längre ned för att komma till flygtider, resplan, kontaktlista, litteraturtips och praktiska tips inför resan. 
 
Nästa utskick är även det digitalt, ca två veckor innan avresa och kommer att innehålla uppdaterad information och e-ticket för flyget. Kartor för resan får ni på plats av färdledaren. Det är i idag 19 personer bokade på resan och med det är den fulltecknad.    
 
Färdledare för resan blir Pele Siljedahl.
Pele har väldigt lång erfarenhet av Japan och varit ansvarig för Tempur i Japan i drygt tio år. Under de senaste tio åren har Pele kontinuerligt lett resor för Världens Resor och väldigt ofta med konsttema, denna resa eller liknande. Pele pratar helt flytande japanska och är en väldigt uppskattad färdledare. Då Pele är upptagen med annat uppdrag då resan påbörjas kommer jag, Jörgen Fredriksson, att ta hand om resans första dagar och sedan följa med till Naoshima där vi går parallellt så att överlämningen går friktionsfritt.   

Några tillägg till resplanen
Första dagen i Japan kommer att bli tidsmässigt krävande. Vår ankomsttid till Osaka är sen, men vi avser att fortsatt åka till Takamatsu (3 hr) för att så snabbt som möjligt komma in i rätt resplan. Vi äter lättare måltid längs vägen och äter välkomstmiddag kvällen därpå i stället.  

Triennalen på Notohalvön har senarelagts på grund av att huvudorten Suzu drabbades av en stor jordbävning i maj 2023. Efter en tid av ovisshet har de nu sagt att de ändå öppnar triennalen i slutet av september, men kvarstår att se om alla konstverken är på plats som utlovat. Några nytillskott är med i årets triennal, bland annat den japanska arkitekten Shigeru Ban, Alexander Ponomarev samt Xu Zhen.

I House of Light i Echigo Tsumari blir det endast 16 personer som kan bo i House of Light. Alla är med och ser ljusspelet vid solnedgång och alla äter vi middag på boendet, men sedan tar en del taxi därifrån för att bo på hotell i närliggande staden Tokamachi.

I Tokyo har vi sagt att vi anpassar dag 14 efter vilka utställningar som bjuds. Vi kommer att se en Yves Saint Laurent-utställning på National Art Centre Tokyo (NACT).
 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan:  

Viktigt! Fyll i personuppgifter snarast. 
Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn korrekta för flygbokningarna. 
   
1.Gå till fliken ovan: Min bokning
2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter.  
3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro. 
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. 
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm. 

Har ni några frågor är det bara att ni hör av er till 08-669 55 25 alt info@varldensresor.se

Med Vänlig Hälsning

Jörgen Fredriksson


Klicka på ikonerna nedan för information:
 

  • Tips på litteratur inför din resa.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider och deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.