Konst i Sydkorea och Japan 2.0

Avgång 2019-10-09
Hemkomst 2019-10-25

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2019-09-30

 

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Skickar era e-tickets (biljetten från Seoul till Sapporo får ni på plats i Seoul), uppdaterad färdplan, kartor samt bagagetaggar med vanlig post idag. Resan har nu 16 personer anmälda och nu tillkommer inga fler. Ni ser alla deltagare i den uppdaterade flyg- och deltagarlistan.

Uppdaterad flyg- och deltagarlista

Individuell incheckning
Sker på Arlanda och Kastrup senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Seoul. Färdledare Jörgen Fredriksson möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Seoul och kommer att ha en skylt med ”Världens Resor” namn på.

På flygen både till Sydkorea och Japan kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i respektive land. Ni ser hotellens namn i den bifogade kontaktlistan.

Direkt efter ankomst åker vi med buss till hotellet för att lämna av våra saker och för att få möjlighet till snabb uppfräschning. Därefter blir det gemensam välkomstlunch och besök på Leeum Samsung Museum. Vi får aldrig tillgång till hotellrummen förrän eftermiddag, vilket gör att vi får lov att aktivera oss från början utan att komma förbi hotellet först.  

För er som åker tidigare till Seoul så möts vi i lobbyn på hotellet från klockan 11.00 ankomstdagen. Ni checkar in på hotellet i Seoul med era namn.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Under resan färdas vi mestadels med tåg. Vid några tillfällen kommer vi också skicka bagaget framför oss och du blir då utan huvudbagaget en till två nätter. Vid dessa tillfällen är det toppen om du har en dagsryggsäck med dig snarare än en kabinväska. Vi kommer att skicka bagaget från Sapporo till Tokyo samt från Tokyo till Naoshima.

Korrigeringar i resplanen
Flyget vi skulle åka med från Seoul till Sapporo ställdes in. Som tur är fanns tillräckligt med plats kvar på flyget 08.20, så vi åker 40 minuter senare än tidigare tänkt. Ni ser flygtider i flyg- och deltagarlistan.

Vi kommer att äta vår omakase-måltid av sushi i Aomori istället för Sapporo som tidigare angivits. Förändringen syns i bifogad resplan.

Ön Teshima har alltid tidigare haft sina museer stängda på tisdagar. Den veckan vi gör resan har de istället (av okända skäl) förlagt detta till onsdagen, vilket gör att vi inte kan besöka Teshima dag 15 som var en tänkt frivillig aktivitet den dagen. Om någon önskar att åka dit föreslår jag att ni istället gör det istället som en dagsutflykt dag 13 istället för att följa med till västra skärgården. För er som tidigare varit på Teshima är det säkert ingen katastrof, men för er andra tror jag att det kan vara värt att ta er till Teshima som har konstverk av högre klass (inte minst Teshima Museum). Låt oss prata om det under resans lopp så försöker jag ordna så att det blir så bra som det bara går att ordna. Låter Teshima-dagen ligga kvar i resplanen under dag 15 trots att vi inte besöker ön den dagen.   

Kvarstår bara att önska er en trevlig resa och önskar er väl mötta i Seoul!

Med vänlig hälsning,

Jörgen Fredriksson

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-08-07

 

Hej! 

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Sydkorea och Japan. Nedan hittar ni praktiska tips, kontaktlista, resplan samt flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 18 anmälda.  

Cirka tio dagar före avresa får ni avreseinformation via e-mejl och e-tickets för flyget och kartor via vanlig post. Färdledare blir jag, Jörgen Fredriksson, japanolog och delägare i Världens Resor. Under flera år var jag bosatt i Japan och studerade modern japansk litteratur på universitet i Tokyo. Sammantaget har jag vistats 16 - 17 år i Asien, varav sex år i Japan. Jag har kontinuerligt lett resor sedan 1991 och på senare tid har flera varit konstresor, framförallt då i Japan. Under senare år har intresset för Sydkorea fördjupats med ett flertal resor dit samt ytliga studier i det koreanska språket.

Några små korrigeringar
Programmet som vi satte för lång tid sedan håller fortfarande, men vi har varit tvungna att stryka museet i Marugame som tidigare låg med dag 13 i programmet. Museet kommer vara stängt hela 2019. I övrigt är det små korrigeringar av måltider som flyttat plats och liknande, men inget som försvunnit ur resplanen. Ni ser den korrigerade resplanen bifogad.    

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm i god tid. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Uppdaterad flyg och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Jörgen Fredriksson