Körsbärsblommor i Tohoku

Avgång 2019-04-18
Hemkomst 2019-05-02

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                 Publicerat 2019-04-09

 

Hej bästa japanresenär!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets, resplan, kontaktlista till hotellen samt några kartor skickas till er med vanlig post.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda och Landvetter senast 1½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Tokyo (Narita International Airport). Er färdledare som är jag själv kommer att vara på plats i Tokyo och möter er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Mitt japanska mobilnummer är +81-(0)80-4373-1500 men har även med mig min svenska mobil med nummer +46 (0)73-6447890. Om ni vill skicka ett SMS är det svenska numret som gäller

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

Sunshine City Prince Hotel
3-1-5, Higashi-Ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo, 170-8440
Tel: +81 33-988-1111

Efter ankomst åker vi med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet, lämnar av bagaget för att sedan äta en välkomstlunch tillsammans. Därefter börjar vi känna på Tokyo med att titta på den magnifika vyn över staden från TV-tornet Tokyo Sky Tree

Tiderna och terminal står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn enligt passet räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn enligt pass på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss ett par gånger. Detta innebär att ni kommer att vara utan ert stora bagage ett/två dygn per tillfälle. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er eftersom det brukar vara ont om förvaringsskåp under högsäsong som denna. Se till att ni alltid har ert pass med er och inte i det bagage ni skickar. 

Boende
På denna resa bor vi både på hotell i västerländsk och japansk stil. Att bo på japanskt sätt innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven i traditionella japanska rum med skjutdörrar. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Några användbara fraser speciellt under resan;
Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej!

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott/läckert.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato.: Tack.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är hungrig.

Kore wa nan desu ka? Vad är detta? Vad heter det?

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa.
Lars Arvidsson

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar duinformation om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation              Publicerat 2019-02-12

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 13 anmälda just nu.

Cirka tio dagar före avresa får avresemeddelande via epost och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Er färdledare för resan blir Lars Arvidsson

Under de senaste 19 åren har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och har sedan 2004 lett över 100 resor för Världens Resor. Han talar japanska efter att ha studerat, arbetat och bott i Tokyo under flera år. Förutom att leda resor i främst Japan och Korea jobbar nu Lars periodiskt på Världens Resors kontor. Han har just lett sin 100:e resa och denna resa blir hans 102:a. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista (uppdaterad 20/2)

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Uppdatering om resan
Vi vill informera om en liten ändring i vår resplan som vi tvingats göra. Det gäller dag 11 den 28 april då vi lämnar vårt badhotell i Furofushi Onsen och besöker den gamla samurajstaden Kakunodate. Enligt programmet skall vi även den natten bo på ett badhotell i orten Nyuto Onsen, men tyvärr har vi tvingats att ändra programmet och förlägga den natten i staden Morioka istället. Söndagen den 28 april råkar infalla i en långhelg där även måndagen. Vi blev erbjudna rum några dagar senare men det var inte möjligt att göra en så pass stor förändring i resplanen. Nu kommer vi som sagt att övernatta i staden Morioka istället som ligger på vägen mot Tokyo. Där gör vi en traditionell kulinarisk upplevelse Morioka är känd för. Vi kommer vi att tillsammans gå till en restaurang som är specialiserad på rätten ”wanko-soba”, en lokal rätt med nudlar och tillbehör som serveras i små skålar med bara en munfull nudlar i varje skål, sedan äter man så många man orkar och det blir ofta en liten tävling om hur många skålar man lyckas sätta i sig, ett mycket trevligt sätt att aväta en lokal specialitet. Dagen efter fortsätter resan enligt plan med ett uppehåll i staden Nikko på väg till Tokyo. Vi tycker att detta uppdaterade program kommer att bli väldigt trevligt.

Annars finns det inga stora ändringar av resans innehåll. Titta gärna på resplan och hör av dig om det skulle vara några frågor. 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Akio Noshi