Kyoto - världens främsta kulturstad

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

I närmare 1100 år var Kyoto Japans huvudstad och få städer har ett sådant poetiskt skimmer kring sig som Kyoto. Staden stoltserar med att ha 17 världsarv, 471 viktiga tempel och helgedomar, 90 trädgårdar av högsta klass och 177 årliga festivaler. Kyoto är staden som mer än alla andra förknippas med zenbuddhismens utsökta estetik. En av världens främsta kulturstäder kort och gott. Väldigt många av stadens sevärdheter ligger i bergen som omger staden i tre väderstreck, vilket gör att en osedvanligt stor del av sevärdheterna också är stora naturupplevelser.  

Under en veckas tid ska vi se många fina trädgårdar, gå på festival, lära oss laga japansk mat i hemmiljö, göra trevliga strövtåg och fördjupa oss i zen. Några nätter bor vi i traditionella handelshus, machiya, för att verkligen uppleva Kyoto på bästa sätt. 

 

 Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kyoto, Östra Bergen och Gion
 2. Dag 3 Västra bergen och buddhismen
 3. Dag 4 De poetiska trädgårdarna
 4. Dag 5 Shinto och heta källor
 5. Dag 6 Det sparsmakade Zen
 6. Dag 7 Japans huvudstad i 1100 år
 7. Dag 8 Te, sake och mat
 8. Dag 9 Egen tid
 9. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Del i dubbelrum på centralt beläget hotell i Kyoto fem nätter. Tre nätter bor vi uppdelade 4 - 6 personer i egna machiya, traditionella handelhus typiska för Kyoto. Ni bor i egna rum precis som på hotell, men man delar på gemensamma utrymmen som vardagsrum, badrum och kök. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar vi bor på hotell samt välkomstlunch, avskedsmiddag och en måltid när vi själva lagar maten med lärare i våra "hem"
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet; Poethemmet Shisen-do, Silverpaviljongen, Byodo-in och teprovning i Uji, sakeprovning, matlagningskurs i Kyoto, Nijo-borgen, Nedre Kamoflodens shintohelgedom, Kuramas heta källor, Mossträdgården Sanzen-in i Ohara, Sagawa Museum i Shiga, Gyllene paviljongen och stenträdgården Ryoan-ji
 • Karta över Kyoto 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon istället om Japan i Sverige! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både på kontoret som reseproducent och är ute och leder resor.

  sofia@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se