Med tåg genom Japan hösten 2022

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Vi åker tåg på den största geografiska resa Världens Resor gjort genom Japan. Vi åker Shinkansen från Hokkaido till Kyushu, men också flera av Japans mest natursköna tågsträckor på landsbygden.

Vi blandar landets mest attraktiva städer såsom Hakodate, Kochi, Tokyo och Kyoto med vistelser på landsbygden med flera riktigt roliga boenden som det gamla gästgiveriet i Hirosaki, Furofushis heta källor, traditionella hus i Iyadalen och boende hemma hos familjer i Kagoshima. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Nikko & Hakodate
 3. Dag 4 Hakodate
 4. Dag 5 Hirosaki
 5. Dag 6 Juniko, Furofushi Onsen
 6. Dag 7 Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Mt Fuji, Kyoto
 10. Dag 11 Kyoto
 11. Dag 12 Kyoto
 12. Dag 13 Iyadalen
 13. Dag 14 Kochi
 14. Dag 15 Kochi
 15. Dag 16-17 Kagoshima
 16. Dag 18 Hitoyoshi
 17. Dag 19 Fukuoka
 18. Dag 20 Fukuoka-Osaka
 19. Dag 21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 54 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledare
 • Frukost alla dagar samt välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare tre måltider
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, spårvagn och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier samt två nätter boende hos familjer i Kagoshima och en natt boende i traditionella hem i Iyadalen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Observera att nätterna hos familjer samt i Iya-dalen troligtvis inte går att få enkelrum. 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Hakodateyama, Hirosaki borg samt Neputa Mura i Hirosaki, Shirakami Sanchis världsarv, Akitas Konstmuseum, Kabukiteater samt Tokyo Digital Art Museum i Tokyo, Byodo-In, enklare teprovning samt Tofuku-ji i Kyoto, lianbroarna i Iyadalen, Kochi borg, Chikurintemplet samt Makinos trädgård i Kochi, utsiktstornet Abeno Harukas i Osaka
 • Skriftlig information inklusive kartor
 • Dricks

Vad ingår inte i resans pris:

Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Vincent Rodin

  Vincent har mer än två decennier av japansk kultur i sin resväska. Som turist, student och journalist. Och när han inte arbetar med japansk PR i Sverige reser han runt i Japan som frilansreporter. Utöver att vara fullständigt besatt av löpning och japansk ramen slår Vincents hjärta lite extra varje gång det traditionella och moderna Japan uppenbarar sig i harmoni. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se