Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Publicerat 2023-04-14

Hej,  
Nu är det inte länge kvar tills avresa till Japan! Resan är fulltecknad med 18 personer. Er färdledare Vincent Rodin kommer att ha kartor över Japan som han delar ut vid ankomst.   
 
Flygbiljetter 
På din bokningssida hittar du din flygbiljett genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Emirates. Flygbiljett för sträckan Tokyo-Sapporo har er färdledare hand om då det är en samlad gruppbiljett.   
 
Titta noga på din e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Det är viktigt att alla namnen är med på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetter. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på Emirates webbsida är öppen från 48 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in:

https://www.emirates.com/se/swedish/manage-booking/online-check-in/ 
 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett). Här har du möjlighet att byta sittplats på planet om du inte är nöjd med den du blivit tilldelad (se din e-ticket).  
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar så bra, och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Minst två timmar före avresa är rekommenderat. 
 
Se till att bagaget checkas hela vägen till Tokyo och att du får boardingkort både för resan till Dubai och vidare till Tokyo.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget och res i dina bekväma promenadskor. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 
 
Inresekrav till Japan 
Japan har fortfarande inresekrav kopplade till Covid-19. Ni hittar detaljerna under “Praktiska tips” via länken till deltagarinformationen längre ned på denna sida. 
 
Under denna vår har det visat sig att det är betydligt smidigare att komma in i landet om man på förhand fyllt i Visit Japan Web digitalt här hemma. För att undvika lång väntan vid ankomst rekommenderar vi detta alternativ starkt. Detta går att registrera från dator alternativt smartphone. Du hittar information om Visit Japan Web samt hur du registrerar dig här: https://vjw-lp.digital.go.jp/en/ 
 
För er som inte registrerar inresan digitalt via Visit Japan Web finns möjligheten att fylla i blanketter för Disembarkation card och Customs declaration som delas ut på flighten till Japan (se ”praktiska tips”). Både på Visit Japan Web och på pappersblanketterna fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan med incheckning den 8 maj: 
 
International Garden Hotel Narita 
241-1 Yoshikura, Narita, Chiba  
Postal code: 286-0133 
Japan 
Telefon: +81 476-23-5522 
 
Vid ankomst till Tokyo 
Er färdledare Vincent Rodin kommer att möta er i ankomsthallen på Tokyo Narita flygplats med en skylt där det står “Världens Resor”. Vincents mobilnummer är + 81 (0)8046244448 om ni behöver nå honom vid ankomst.  
 
Packning och bagage 
För att underlätta transportdagarna med tåg kommer ni att skicka huvudbagaget med bud under resan. Detta betyder att ni kommer att vara utan ert huvudbagage under 1-2 dagar varje gång. Se till att ha en bra ryggsäck eller annan bekväm väska att ha 1-2 ombyten och era viktigaste saker vid dessa tillfällen. Ännu smidigare förstås om du kan resa lite lättare och helt slippa stort bagage att skicka. Tågen i Japan har dåligt med bagageförvaringsutrymme, så det är oftast endast på bagagehyllorna ovanför sätena där det går att lägga väskor. Er färdledare kommer att avisera inför varje bagageskick så att ni kan planera er packning. Ett kolli per resenär och gång ingår i resans pris.  
 
Preliminärt schema för bagageskicken:  
Sapporo-Hakodate: (utan huvudbagaget 1 natt) 
Hakodate-Tokyo: (utan huvudbagaget 2 nätter) 
Tokyo-Kyoto: (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kyoto-Kochi: (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kochi-Kagoshima (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kagoshima-Kyoto (utan huvudbagaget 1 natt) 
 
 
Återstår bara att önska en riktigt fin resa med tåg genom Japan! 
 
Hälsningar,  
 
Elin Ishihara


Deltagarinformation               Publicerat 2023-03-15

Hej,  
 
Nu är det ca 2 månader kvar till avresan för resa Med tåg genom Japan, 7-27 maj.  
 
Nedan finner ni knappar med praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan. Resan är idag fullbokad med 18 resenärer. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett avresemeddelande med vanlig post där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget samt några kartor. 
 
Er färdledare för denna resa blir Vincent Rodin.

 
 Vincent har mer än två decennier av japansk kultur i sin resväska. Som turist, student och journalist. Och när han inte arbetar med japansk PR i Sverige reser han runt i Japan som frilansreporter. Utöver att vara fullständigt besatt av löpning och japansk ramen slår Vincents hjärta lite extra varje gång det traditionella och moderna Japan uppenbarar sig i harmoni.   
 
Förändringar i resplanen:  
Det är många saker i Japan som förändrats under pandemin och i dess efterdyningar samt i reseindustrin med inställda eller ändrade flighter och rutter p.g.a kriget i Ukraina. För nästan alla våra resor till Japan har vi fått tänka om, och även för denna resa är det några förändringar:  
 
-Det finns inga internationella flyg som går till vare sig Sapporo eller hem från Fukuoka i dagsläget. Utresan sker via Tokyo och vidare med inrikesflyg till Sapporo. Hemresan blir från Osaka den 26 maj och hemkomsten blir den 27 maj.  
 
-Då flygresan blir längre än vanligt och vi kommer fram senare har vi lagt om i schemat så att det blir två dagar i Kyoto (dag 11-12) samt en dag den sista dagen innan hemresan. Det blir helt enkelt för lång färd från Fukuoka för att flyga hem från Osaka samma dag.  
 
-Våra värdfamiljer för homestay i Kagoshima kan för närvarande inte ta emot gäster i sina hem då man fortfarande är rädd för att bli smittad av Covid. Det är flera av dem som tillhör den äldre generationen och vill vara lite extra försiktiga. Istället kommer vi att bo på hotell i Kagoshima och träffa några av värdfamiljerna under en eftermiddag då de ordnar med olika kulturaktiviteter.  
 
-Tokyo Digital Art Museum på Odaiba stängde ned under 2022 och istället besöker vi teamLab Planets som ligger på ön Toyosu. Detta är också ett museum med digital konst, och här tar man av sig skor och strumpor då vissa partier kräver att man vadar genom vatten. Vi rekommenderar att du har på dig kjol/kortbyxor denna dag, eller i alla fall har med att byta om till. 
 
Läs uppdaterad resplan för mer detaljer.


Deltagare och avreseort 
 
Stockholm 
Gustaf Erik Waldemar Åhman 
Börje Järleberg 
Jonas Melchert 
Bengt Anders Håkansson 
Ulla Rita Annelie Falkenström 
Gustav Thomas Falkenström 
Cathrine Åhgren 
Ingela Everheim 
Marit Hallen 
Christoffer Schultz 
 
Göteborg 
Fredrik Romare Boldizar 
Elin Romare Boldizar 
Svante Joelsson 
Ing-Britt Joelsson 
 
Umeå 
Erika Katarina Sofia Söderman  
 
Köpenhamn 
Arnold Rönbeck 
Agneta Rönbeck 
 
Eget flyg 
Christine Ekdahl  
 
Inreseregler för Japan:  
Se dokumentet praktiska tips för vad du behöver förbereda inför resan.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Gå in på sidan “Min bokning” i fliken ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Betala med kort på webben:  
Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.    
Betala till bankgiro:  
Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR m.m.    
 
Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 
 
Ärdet något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se 
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.