Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Deltagarinformation               Publicerat 2023-03-15

Hej,  
 
Nu är det ca 2 månader kvar till avresan för resa Med tåg genom Japan, 7-27 maj.  
 
Nedan finner ni knappar med praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan. Resan är idag fullbokad med 18 resenärer. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett avresemeddelande med vanlig post där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget samt några kartor. 
 
Er färdledare för denna resa blir Vincent Rodin.

 
 Vincent har mer än två decennier av japansk kultur i sin resväska. Som turist, student och journalist. Och när han inte arbetar med japansk PR i Sverige reser han runt i Japan som frilansreporter. Utöver att vara fullständigt besatt av löpning och japansk ramen slår Vincents hjärta lite extra varje gång det traditionella och moderna Japan uppenbarar sig i harmoni.   
 
Förändringar i resplanen:  
Det är många saker i Japan som förändrats under pandemin och i dess efterdyningar samt i reseindustrin med inställda eller ändrade flighter och rutter p.g.a kriget i Ukraina. För nästan alla våra resor till Japan har vi fått tänka om, och även för denna resa är det några förändringar:  
 
-Det finns inga internationella flyg som går till vare sig Sapporo eller hem från Fukuoka i dagsläget. Utresan sker via Tokyo och vidare med inrikesflyg till Sapporo. Hemresan blir från Osaka den 26 maj och hemkomsten blir den 27 maj.  
 
-Då flygresan blir längre än vanligt och vi kommer fram senare har vi lagt om i schemat så att det blir två dagar i Kyoto (dag 11-12) samt en dag den sista dagen innan hemresan. Det blir helt enkelt för lång färd från Fukuoka för att flyga hem från Osaka samma dag.  
 
-Våra värdfamiljer för homestay i Kagoshima kan för närvarande inte ta emot gäster i sina hem då man fortfarande är rädd för att bli smittad av Covid. Det är flera av dem som tillhör den äldre generationen och vill vara lite extra försiktiga. Istället kommer vi att bo på hotell i Kagoshima och träffa några av värdfamiljerna under en eftermiddag då de ordnar med olika kulturaktiviteter.  
 
-Tokyo Digital Art Museum på Odaiba stängde ned under 2022 och istället besöker vi teamLab Planets som ligger på ön Toyosu. Detta är också ett museum med digital konst, och här tar man av sig skor och strumpor då vissa partier kräver att man vadar genom vatten. Vi rekommenderar att du har på dig kjol/kortbyxor denna dag, eller i alla fall har med att byta om till. 
 
Läs uppdaterad resplan för mer detaljer.  
 
Inreseregler för Japan:  
Se dokumentet praktiska tips för vad du behöver förbereda inför resan.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Gå in på sidan “Min bokning” i fliken ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Betala med kort på webben:  
Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.    
Betala till bankgiro:  
Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR m.m.    
 
Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 
 
Ärdet något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se 
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.