När körsbärsträden blommar 2

Länder som besöks

1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Vi äter lunch under Takatoparkens 2000 blommande körsbärsträd och i bakgrunden syns Japanska alpernas snöklädda toppar. I denna dramatiska omgivning firar vi körsbärsbärsblomningens lov.  Resan bjuder på flera stora naturupplevelser och vi njuter av Japan med alla sinnen. Från hotellets varma källa blickar vi ut över Mt Fuji och i Shigarakis nationalpark besöker vi I M Peis utsökta museum MIHO.

Vår resa börjar med zenbuddistiska trädgårdar i Kyoto och avslutas med förarlösa tåg till futuristiska öar i Tokyobukten. Vi möter det traditionella i Gions geishadistrikt och under en teceremoni. Det moderna tar över när vi besöker landets främsta konstmuseum i Kanazawa och tittar på 2000-talets häftiga arkitektur i Tokyo.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Japan, Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kanazawa
 5. Dag 6 Kanazawa
 6. Dag 7 Kanazawa - Matsumoto
 7. Dag 8 Matsumoto - Magome
 8. Dag 9 Mt Fuji
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:
-
Internationellt flyg och flygskatt från Köpenhamn (andra orter mot tillägg)
-
Svensk färdledning
- Halvpension (frukost och lunch eller middag)
- Alla transporter med hyrd buss, tåg och andra lokala transportmedel. 
- Del i dubbelrum på  3-stjärniga hotell, två nätter på japanskt gästgiveri varav ett med varma källor.
-Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Todaiji-templet, Kiyomizu-templet, Tenryutemplet, stenträdgården Ryoan-ji, mossträdgården Saiho-ji, MIHO-museet, Kanazawa 21th Century Museum of Contemporary Art, landskapsträdgården Kenroku-En, teceremoni, borgsparken Takato, Matsumotoborgen, Ichiku Kubota Art Museum, konstmuseum i Roppongi, Hama trädgården i Tokyo
- Skriftlig information inkl kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara.

Resan endast öppen för innehavare av Stjärnkortet eller HD-passet. 


Ingår ej i resans pris: 
- En måltid per dag samt dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se