När körsbärsträden blommar (extra)

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Resans tonvikt ligger vid landets spännande arkitektur, trädgårdar och konstmuseer. Konst- och naturupplevelserna går hand i hand. I M Peis fantastiska museum MIHO ligger vackert i bergen, och i Hakone skulpturpark beundrar vi statyer av Picasso och Milles belägna vid  Fuji-bergets fot. Kyoto bjuder på sten- och mossträdgårdar som är lika delar konstverk som trädgård. Vi besöker också tre öar i Seto inlandshav som fått stor uppmärksamhet inom konstvärlden. Sverigebekanta Yayoi Kusama har flera färgglada pumpor på ön. En del konstverk hittar vi i flera hundra år gamla trähus, andra i exklusiva museer som skapats av Tadao Ando, Japans främsta moderna arkitekt. Ett natt bor vi på hans exklusiva museihotell Benesse.


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nagoya - Izu
 2. Dag 3 Izu-Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Tokyo
 5. Dag 6 Miho-museet - Nara
 6. Dag 7 Nara - Kyoto
 7. Dag 8 Kyoto
 8. Dag 9 Kyoto
 9. Dag 10 Kyoto - Himeji - Kurashiki
 10. Dag 11 Okayama, Kurashiki
 11. Dag 12 Kurashiki - Naoshima
 12. Dag 13 Naoshima - Takamatsu
 13. Dag 14 Teshima - Inujima - Kobe
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 68 500 kr
Enkelrumstillägg: 7 900 kr
Antal deltagare: 15-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra orter mot pristillägg. 
 • Svensk färdledare
 • Halvpension (frukost och lunch/middag)
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på 4*hotell, en natt på ryokan, japanskt gästgiveri med varma källor, och en natt på Museihotellet Benesse*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Todaiji-templet, stenträdgården Ryoan-ji, templet Tenryuji, Nijoborgen, Miho-museet, Benesse Museum, Chichu Museum och Honmura Art Project Naoshima, Seirensho på Inujima, Teshima Museum och Boltanskis Archive du Coeur på Teshima, Ohara Museum i Kurashiki, Teceremoni och blomsterarrangemang i Okayama, borgen i Himeji, Hakone Open Air Museum, konstmuseum i Tokyo. 
 • Skriftlig information inkl. kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara.
 • Föreläsning av Jörgen Fredriksson om resan den 19 september 2019 kl 18:00-19:15. Föranmälan krävs. 

 

 Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan När körsbärsträden blommar i Japan får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Deltagare berättar

 • Det blev en fantastisk resa som överträffade våra högt ställda förväntningar. Visst var det vackert med alla körsbärsblommor men det var så mycket annat också. Ta bara det fantastiska Miho-museet, alla sevärdheter på öarna i det Japanska innanhavet och inte att förglömma - bad i vatten direkt från hetvattenkällor - så skönt! Till sist: Tack Pele för en fantastiskt trevlig guidning !
  Björn Säfvestad

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 33 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

 • Jan Stålbom

  Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80 talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se