När körsbärsträden blommar (extra)

Avgång 2019-04-02
Hemkomst 2019-04-16

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation              Publicerat 2019-03-21

 

Hej!

Nu är det snart dags för avresa till Japan. Resan är idag bokad med 22 personer. Med vanlig post skickar vi e-tickets för flyget, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotellen för resan, några kartor samt bagagetaggar.

Individuell incheckning
Sker senast en och en halv timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Osaka, Kansai International Airport (KIX).

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få s.k. immigration cards. På dessa ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa heter hotellet Hotel Nikko Nara:
Adress: 8-1 Sanjo-Honmachi, Nara-shi 630-8122. Telefon: +81 (0)742-35-8831

Er färdledare Jan Stålbom möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka. Han har en skylt med ”Världens Resor” på. Jannes mobilnummer är +46 (0)70-658 88 66.  

Vi kommer inte att få tillgång till våra rum i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst äter vi en välkomstlunch på hotellet och gör sedan en rundtur till fots i Naraparken.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Ni behöver inte ta med badkläder för bad i varma källor. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att vid tre tillfällen skicka bagaget med bud för att underlätta förflyttningar med tåg och båt. Vid dessa tillfällen kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för en dag. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt. en mer västerländsk variant av nattsärk) att låna på hotellet. 
Er färdledare kommer att ge instruktioner i god tid innan bagageskicken.

Bagageskick 1: Kyoto – Kurashiki (1 dygn utan bagage)
Bagageskick 2: Kurashiki – Naoshima (väskorna levereras samma dag)
Bagageskick 3: Naoshima – Tokyo (2 dygn utan bagage)

*Bagageskicksschema kan komma att ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Uppdateringar om resan
Sedan vi skickade ut information om resan senast har vi ändrat hotell i Kyoto, se den uppdaterade kontaktlistan som kommer med postutskicket. Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se eller telefon 08-669 55 25. I akuta fall utanför kontorstid kan ni nå mig på 0761-670800 alt. ringa till Lottie Sundelöf på 073-5065818 eller Joacim Ericsson på 070-2739120.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation           Publicerat 2019-01-31

Hej,

Nu är det cirka 2 månader kvar till er resa till Japan och resan är bokad med 22 personer. Nedan finner ni en uppdaterad resplan, praktiska tips, kontaktlista med hotell samt flygtider och deltagarinformation. Cirka 10 dagar innan avresa skickas e-tickets för flyget och några kartor.

Er färdledare blir Jan Stålbom.

Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80-talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mejl från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Har ni några frågor om resan är ni varmt välkomna att höra av er till mig, Elin Ishihara,
på e-post elin@varldensresor.se  eller ringa 08-669 55 25.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig på tel: 08-6695525 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänlig hälsning,
Elin Ishihara