När körsbärsträden blommar (extra)

Avgång 2020-04-03
Hemkomst 2020-04-17

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                           Publicerat 2020-02-04


Hej,

Nu är det cirka 2 månader kvar till er resa till Japan och resan är bokad med 22 personer. Nedan finner ni en uppdaterad resplan, praktiska tips, kontaktlista med hotell samt flygtider och deltagarinformation. Cirka 10 dagar innan avresa skickas e-tickets för flyget och några kartor.

Er färdledare blir Pele Siljedahl som numera är bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett flera uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.

Förändringar i resplanen
Inför våren har det varit högt tryck på flyg till Japan vilket har medfört att vi behövt ändra på resans rutt en aning mot vad som tidigare var planerat. Vi flyger in till Nagoya varifrån vi sedan åker i egen buss till Izu-halvön där vi börjar resan i lugnt tempo på ett japanskt gästgiveri vid havet. Därefter blir rutten som tidigare angiven med Tokyo, Nara, Kyoto osv. Se uppdaterad resplan.

Under dagarna ute i det japanska inlandshavet har vi rum för halva gruppen på Benesse House på Naoshima medan den andra halvan bor på hotell i Takamatsu. Dagen därpå byter vi så att även den andra halvan får bo på Benesse House. Under dessa två dagar kommer Sofia Jernberg, reseproducent och färdledare för Världens Resor att vara med för att ta hand om gruppen i Takamatsu och se till att allting flyter på smidigt.

Med anledning av Coronaviruset
Vi förstår att det finns en del oro kring resande och frågor kring resevillkor med tanke på viruset i Kina. Vi följer dagligen utvecklingen på alla våra resmål och har kontakt både med vår egen branschorganisation samt med svenska Utrikesdepartementet. Om UD bedömer att man ej skall resa så utfärdas en avrådan. Just nu finns endast avrådan från resor till vissa delar av Kina. Vi följer alltid UD:s reserekommendationer och om vi ställer in en resa får du som konsument alltid alla dina pengar tillbaka.


Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:


Flygtider och deltagarlista*

Resplan**

Kontaktlista

Praktiska tips

*Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

**En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Har ni några frågor om resan är ni varmt välkomna att höra av er till mig, Elin Ishihara, på e-post elin@varldensresor.se  eller ringa 08-669 55 25.

Med vänlig hälsning,

Elin Ishihara