När körsbärsträden blommar

Avgång 2019-03-27
Hemkomst 2019-04-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                Publicerat 2019-03-15


Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Japan. Resan är idag bokad med 23 personer. Med vanlig post skickar vi e-tickets för flyget, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotellen för resan, några kartor samt bagagetaggar.

Individuell incheckning
Sker senast en och en halv timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Osaka, Kansai International Airport (KIX).

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få s.k. immigration cards. På dessa ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa heter hotellet Hotel Nikko Nara:
Hotel Nikko Nara, 8-1 Sanjo-Honmachi, Nara-shi 630-8122. Telefon: +81 (0)742-35-8831

Er färdledare Pele Siljedahl möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka. Han har en skylt med ”Världens Resor” på. Peles japanska mobilnummer är +81 (0)80-4373-1300.  

Vi kommer inte att få tillgång till våra rum i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst äter vi en välkomstlunch på hotellet och gör sedan en rundtur till fots i Naraparken.

Förändringar i resplanen
För att få ett bättre flyt under heldagen på Naoshima gör vi först besöken på museerna Lee U-fan och Chichu Art Museum. Därefter åker vi vidare till Honmura för lunch och för att se Art House Project. Sen eftermiddag finns tid att göra det ni själva önskar innan det är dags för middag kl 20:00.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Ni behöver inte ta med badkläder för bad i varma källor. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken.

För att underlätta transporterna kommer vi att vid tre tillfällen skicka bagaget med bud för att underlätta förflyttningar med tåg och båt. Vid dessa tillfällen kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för en dag. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt. en mer västerländsk variant av nattsärk) att låna på hotellet. 
Er färdledare kommer att ge instruktioner i god tid innan bagageskicken.

Bagageskick 1: Naoshima – Kurashiki (bagaget kommer fram samma dag)
Bagageskick 2: Kurashiki – Kobe (bagaget kommer fram samma dag)
Bagageskick 3: Kobe – Tokyo (utan huvudbagaget i ett dygn)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se eller telefon 08-669 55 25. I akuta fall utanför kontorstid kan ni nå mig på 0761-670800 alt. ringa till Lottie Sundelöf på 073-5065818 eller Joacim Ericsson på 070-2739120.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar

Elin Ishihara


                                                                                                           

Deltagarinformation                  Publicerat 2019-01-23

 

Nu är det cirka 2 månader kvar till er resa till Japan och resan är fullbokad med 24 personer. Nedan finner ni en uppdaterad resplan, praktiska tips, kontaktlista med hotell samt flygtider och deltagarinformation. Cirka 10 dagar innan avresa skickas e-tickets för flyget och några kartor.

Er färdledare blir Pele Siljedahl som numera är bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett flera uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.

Förändringar i resplanen
Under dagarna i det japanska inlandshavet har vi ändrat lite i ordningen på de besök som är planerade, men själva sevärdheterna är oförändrade.
Istället för Izu-Kogen kommer vi istället till Izu-Inatori på denna resa. Denna ort ligger ca 16 km söder om Izu-Kogen på Izu-halvön och från hotellet har vi en fin havsutsikt från alla rum och en del av de gemensamma baden.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig på tel: 08-6695525 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänlig hälsning,
Elin Ishihara