Ofredsår i Kejsardömet

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

När man tänker på Japan och krig leder tankarna direkt till 2:a världskriget och Pearl Harbor, blodiga strider på Stilla havets öar och de två atombomberna. Få känner dock till landets tidiga krigshistoria. Vi arrangerar nu en ny unik resa som leds av Lars Arvidsson, specialist på Japans krigshistoria. 

Resan börjar i Tokyo med besök vid krigshelgedomen Yasukuni och pansarskeppet Mikasa. Resan tar oss vidare till samurajborgen i Himeji, Hiroshima, Nagasaki,  Yamatomuséet i Kure och kamikazemuséet i Chiran. Vi besöker också krigsskådeplatserna på ön Okinawa, där ett av de blodigaste slagen under Stillahavskriget ägde rum och som fortfarande har stora amerikanska flygbaser. 

Ön Saipan, belägen i ögruppen Marianerna bjuder både på rekreation och krigsskådeplatser. På grannön Tinian ser vi flygfälten där flygplanen med atombomberna startade. Resan avslutas i Seoul med en spännande utflykt till ett alltjämt pågående krig, Koreakriget. En vapenvila inträdde i juli 1953 men något fredsavtal är ännu inte skrivet. Vi besöker världens mest militariserade gräns mellan Syd-och Nordkorea endast sex mil norr om Seoul, närmare Nordkorea kan man inte komma. 

Följ med på denna spännande resa som har Japans krigshistoria och ofredsår som röd tråd - från samurajer till dagens Japan präglat av militärt hot från Nordkorea.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Tokyo
 3. Dag 3 Tokyo
 4. Dag 4 Tokyo
 5. Dag 5 Tokyo, Kamakura, Yokosuka
 6. Dag 6 Himeji, Hiroshima
 7. Dag 7 Kure, Hiroshima
 8. Dag 8 Nagasaki
 9. Dag 9 Nagasaki
 10. Dag 10 Kagoshima
 11. Dag 11 Chiran
 12. Dag 12 Naha
 13. Dag 13 Zamami
 14. Dag 14 Zamami, Naha
 15. Dag 15 Naha
 16. Dag 16 Okinawa - Saipan
 17. Dag 17 Saipan
 18. Dag 18 Saipan
 19. Dag 19 Saipan och Tinian
 20. Dag 20 Seoul
 21. Dag 21 Seoul - DMZ - Hemresa
 22. Dag 22 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 64 500 kr
Enkelrumstillägg: 9 400 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:  

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (Köpenhamn och Göteborg mot ev. pristillägg)
 • Flyg till och från Saipan
 • Flyg Saipan - Tinian t.o.r 
 • Dagsutflykt med buss till DMZ
 • Alla båtresor och övriga transporter 
 • Svensk färdledning
 • Välkomst- och avskedsmiddag 
 • Frukost alla dagar och ytterligare sex måltider.
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet: Tokyo Sky Tree, Tokyo-Edo museum, Sumomuséet och Yasukuni Jinja i Tokyo, Engaku-ji i Kamakura, pansarskeppet Mikasa, Himejiborgen, Yamatomuséet i Kure, Atombombsmuséet i Hiroshima, Dejima, Gunkanjima och Atombombsmuseet i Nagasaki, Sengan-en trädgården i Kagoshima, Kamikazemuséet och samurajhusen i Chiran, Shurislottet, Fredsmuseet, Himeyurimonumentet och Flottans högkvarter på Okinawa. Bussrundtur på Zamami Island. Inträde till Gyeongbokgungpalatset i Seoul och War Memorial Korea
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan (OBS! Enkelrum kan inte garanteras under hela resan.)Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Kartor

* I Japan väljer vi att ibland bo på japanska gästgiverier s k ryokans där det är möjligt. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och ibland japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och jobbar också emellanåt som lokförare på SJ och är sålunda som klippt och skuren att leda tågresor och även köra några av tågen som ingår i våra tågresor i Sverige.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Lars Arvidsson Reseproducent / färdledare

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars leder även resor till Korea och Taiwan.

   

   

  lars@varldensresor.se
 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se