Öluff i japanska skärgården

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I det japanska öriket finns över 6000 öar varav 430 är befolkade. Under våra 19 dagar ska vi besöka elva av dessa. Utöver Japans tre mest befolkade öar kommer vi till såväl tropiska som vulkaniska öar. Resan tar oss från Kobes hamn via Inlandshavet och avslutas i pärlbandet av tropiska öar kring Okinawa.  Längs vägen besöker vi några av Japans mest omtalade öar såsom konstön Naoshima med sin fantastiska blandning av arkitektur, konst, natur och traditionella fiskesamhällen. På ön Yakushima njuter vi den trolska atmosfären med träd som är 7000 år gamla. Vi kommer till tre väldigt olika öar i Okinawas arkipelag. Resan erbjuder en stor geografisk variation och kulturell mångfald. Vi reser med reguljärbåtar av olika storlek. Det blir också gott om möjligheter till bad från fantastiska stränder i Stilla havet. Resan leds av Pele Siljedahl som lett många uppskattade resor för Världens Resor. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flygresa till Japan, Kobe
 2. Dag 3 Shodoshima, Teshima
 3. Dag 4 Teshima
 4. Dag 5 Naoshima, Takamatsu
 5. Dag 6 Ogijima, Takamatsu
 6. Dag 7 Kagoshima
 7. Dag 8 Yakushima
 8. Dag 9 Yakushima
 9. Dag 10 Kagoshima
 10. Dag 11 Amami Oshima
 11. Dag 12 Amami Oshima
 12. Dag 13 Naha, Okinawa
 13. Dag 14 Naha, Okinawa
 14. Dag 15 Kumejima
 15. Dag 16 Kumejima
 16. Dag 17 Kumejima
 17. Dag 18 Naha - Osaka
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 42 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:  

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Inrikesflyg från Naha till Osaka
 • Svensk färdledning
 • Alla båtresor och övriga transporter inkl. uthyrning av elcykel vid ett par tillfällen (en natt bor vi i flerbäddshytter på båten)*
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Frukost alla dagar och middag vid ytterligare tre tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Wang Wen-chis Dream of Olive på Shodoshima, Teshima Museum och Boltanski´s Archive de Couer på Teshima, Honmura Art Project och Chichu Museum på Naoshima, Ritsurinträdgråden i Takamatsu, Yakisugi Land på Yakushima, Sengan-en trädgården i Kagoshima, Shuriborgen, Fredsmuseet, och Flottans högkvarter på Okinawa.  
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan (OBS! Enkelrum kan inte garanteras under hela resan.)
 • Kartor

* I Japan väljer vi att ibland bo på japanska gästgiverier s k ryokans där det är möjligt. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och ibland japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. 

*På Teshima finns begränsat antal rum och vi kan delas till två olika boende beroende på antal deltagare. Enkelrum kan inte garanteras där. 

* Resan innehåller två långa båtfärder på 9-11 timmar mellan Kagoshima, Amami Oshima och Naha. En av båtfärderna inkluderar övernattning på färjan. Vänligen observera att färjan inte är en turistfärja utan vi upplever öarnas “livlina” som förser öarna med vad de behöver för att leva samtidigt som de erbjuder öborna ett sätt att ta sig runt. Det finns därmed begränsat med sittplatser ombord och butik har öppet korta, tider, osv. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Visa mer

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se