Öluff i japanska skärgården

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I det japanska öriket finns över 6000 öar varav 430 är befolkade. Under våra 19 dagar ska vi besöka elva av dessa. Utöver Japans tre mest befolkade öar kommer vi till såväl tropiska som vulkaniska öar. Resan tar oss från pärlbandet av tropiska öar kring Okinawa till Inlandshavet och Kobe. Längs vägen besöker vi några av Japans mest omtalade öar såsom konstön Naoshima med sin fantastiska blandning av arkitektur, konst, natur och traditionella fiskesamhällen. På ön Yakushima njuter vi den trolska atmosfären med träd som är 7000 år gamla. Vi kommer till tre väldigt olika öar i Okinawas arkipelag. Resan erbjuder en stor geografisk variation och kulturell mångfald. Vi reser med reguljärbåtar av olika storlek. Det blir också gott om möjligheter till bad från fantastiska stränder i Stilla havet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flygresa till Japan, Kobe
 2. Dag 3 Shodoshima, Teshima
 3. Dag 4 Teshima
 4. Dag 5 Naoshima, Takamatsu
 5. Dag 6 Ogijima, Takamatsu
 6. Dag 7 Kagoshima
 7. Dag 8 Yakushima
 8. Dag 9 Yakushima
 9. Dag 10 Kagoshima
 10. Dag 11 Amami Oshima
 11. Dag 12 Amami Oshima
 12. Dag 13 Naha, Okinawa
 13. Dag 14 Naha, Okinawa
 14. Dag 15 Kumejima
 15. Dag 16 Kumejima
 16. Dag 17 Kumejima
 17. Dag 18 Naha, Osaka
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 57 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:  

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Inrikesflyg från Naha till Osaka
 • Svensk färdledning
 • Alla båtresor och övriga transporter inkl. uthyrning av elcykel vid ett par tillfällen (en natt bor vi i flerbäddshytter på båten)*
 • Välkomstlunch- och avskedsmiddag
 • Frukost alla dagar och middag vid ytterligare tre tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Wang Wen-chis Dream of Olive på Shodoshima, Teshima Museum och Boltanski´s Archive de Couer på Teshima, Honmura Art Project och Chichu Museum på Naoshima, Ritsurinträdgråden i Takamatsu, Yakusugi Land på Yakushima, Sengan-en trädgården i Kagoshima, Shuriborgen, Fredsmuseet, och Flottans högkvarter på Okinawa.  
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan (OBS! Enkelrum kan inte garanteras under hela resan.) Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Bagageskick vid tre till fyra tillfällen

* I Japan väljer vi ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans där det är möjligt. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och ibland finns badrum i korridorerna. 

*På Teshima finns begränsat antal rum och vi kan delas till två olika boende beroende på antal deltagare. Enkelrum kan inte garanteras där. 

* Resan innehåller två långa båtfärder på 9-11 timmar mellan Naha - Amami och Yakushima. En av båtfärderna inkluderar övernattning på färjan. Vänligen observera att färjan inte är en turistfärja utan vi upplever öarnas “livlina” som förser öarna med vad de behöver för att leva samtidigt som de erbjuder öborna ett sätt att ta sig runt. Det finns därmed begränsat med sittplatser ombord och butik har öppet korta, tider, osv. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Att hinna med så mycket på så kort tid. Att få uppleva så många olika öar och deras skiftande natur. Att se dem från havet och känna sig långt borta utanför de stora turistströmmarna. Och kulturen, särskilt de fina konstsatsningar som gjorts framför allt på Teshima och Naoshima. De fantastiska parkerna och trädgårdarna, de traditionella husen (även i Kobe) och muséerna i kontrast med de (oväntat) fula och röriga småstäderna som t.ex. Naze! Också en lärdom! Och sedan krigsmonumenten och den förfärliga historien på Okinawa... Allt mycket varierat. Jag kände mig stimulerad och full av intryck! Pele Siljedahl var en stor tillgång - alltid med en positiv attityd!
  Ann Widung, resenär
 • Vi kom nära den japanska kulturen eftersom vi var på mindre orter och hade en kunnig reseledare.
  Thomas Rydberg, resenär maj 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se