Öluff i japanska skärgården

Avgång 2019-05-10
Hemkomst 2019-05-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2019-04-29


Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det inte långt kvar till resan till Japan. Era e-tickets (utrikes flygbiljetter), uppdaterad resplan, karta samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda och Kastrup senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Er färdledare Pele Siljedahl kommer att ta samma flyg från Helsingfors AY077 och kommer att vara vid gaten (med Världens Resors skylt) på flygplatsen i Helsingfors för att hälsa. Återsamling vid ankomsthallen i Osaka efter att ni har gått igenom passkontroll, hämtat bagage och gått igenom tullen. Hans japanska telefonnummer är +81-(0)80-4373-1300.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan; 
Okinawa Nahana Hotel & Spa: 2-1-5 Kume, Naha-shi, Okinawa. Tel: +81-98-866-0787.

Tiderna och terminal står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. Inrikes flygbiljetter kommer färdledare Pele ta hand om.

Flyget till Okinawa går inte förrän 14.40, vilket gör att vi har mer än sex timmar på Kansai flygplats. Ni kommer att äta en längre välkomstlunch på en restaurang alldeles intill flygplatsen innan vi åker vidare.   

Korrigering av resplanen 
Då en av båtarna som trafikerar sträckan Naha – Kumejima renoveras för tillfället går det endast en båt per dag åt varje håll. Vi har därför stuvat om marginellt i programmet och tiden på Kumejima samt Okinawa blir lika lång, däremot blir det endast två nätter på Kumejima istället för tre som tidigare. Ingenting av programmet har dock utgått. Se uppdaterad resplan som kommer med posten.  

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid ett tillfälle, från Kagoshima till Teshima. Du blir då utan huvudbagaget två nätter. Det är därför viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass.

Tänk på att packa det nödvändigaste i handbagaget så som dina mediciner och kamerautrustning. Vid en eventuell försening av ditt bagage skall detta anmälas direkt på den flygplats du anländer till, se till att du får ett kvitto på anmälan. http://www.finnair.com/se/se/information-services/baggage/carry-on-baggage

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Kvarstår bara att önska trevlig resa. 

Jörgen Fredriksson

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

 


Deltagarinformation                            Publicerat 2019-03-12

Hej!  

Nu är det cirka två månader kvar till Japanresan. Nedan hittar ni praktiska tips, kontaktlista, resplan samt flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 10 anmälda. 

Cirka tio dagar före avresa får ni avreseinformation via e-mejl och e-tickets för flyget och kartor via vanlig post. Er färdledare före resan blir Pele Siljedahl. Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett mer än 30 uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.

Korrigering av resplanen
Bifogat har ni en resplan med några små justeringar. Tidigare planerades för att ta båten direkt från Amami till Yakushima. Dessvärre har de upphört med att stanna till vid Yakushima och vi kan inte komma till Yakushima på annat sätt än att först åka till Kagoshima. Det innebär inga förändringar av aktiviteter i resplanen, men innebär något längre restid.   

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm i god tid. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m.

1.      Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på), information om lösenordet hittar du också i mailet.

2.      Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.      Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4.      Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson