Promenader och strövtåg i Kyoto

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

I närmare 1100 år var Kyoto Japans huvudstad och få städer har ett sådant poetiskt skimmer kring sig som Kyoto. Staden stoltserar med 18 världsarv, 471 viktiga tempel och helgedomar, 90 trädgårdar av högsta klass och 177 årliga festivaler. Kyoto är staden som mer än alla andra förknippas med zenbuddhismens utsökta estetik, det sparsmakade och det återhållsamma. En av världens främsta kulturstäder kort och gott.

Staden är omgiven av berg i väst, nord och öst vilket gör att naturen oerhört närvarande precis in på knuten av staden. Det gör den speciellt lämplig för kulturella strövtåg. Under en dryg vecka ska vi göra promenader och strövtåg i Kyoto och dess utkanter för att riktigt uppleva Kyoto med allt vad det innebär. Vi rör oss genom stadens kulturhistoria och besöker mossträdgårdar, fantastiska shintohelgedomar med 10 000 portaler, går pilgrimsvandring till heta källor och får vara med på Kasugafestivalen där vi ser kyotoiterna i traditionella kläder spela musik, tillbe shintogudarna, dricka helig sake och bära runt på en portabel shintohelgedom. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kyoto, Östra Bergen och Gion
 2. Dag 3 Kyoto, Kuramas heta källor
 3. Dag 4 Kyoto, Poeternas estrad & Filosofernas allé
 4. Dag 5 Kyoto, västra Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto, Fushimis helgedom & Uji
 6. Dag 7 Kyoto, Ohara
 7. Dag 8 Kyoto, Arashiyama & Kasugafestivalen
 8. Dag 9 Kyoto
 9. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 26 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 000 kr
Antal deltagare: 10-18

 

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Del i dubbelrum på centralt beläget hotell i Kyoto. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar samt välkomstlunch och avskedsmiddag
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet; Byodo-in och teprovning i Uji, Fushimi Shintohelgedom, Kuramas heta källor, Poethemmet Shisen-do, Silverpaviljongen, Gyllene paviljongen, stenträdgården Ryoan-ji, mossträdgården Sanzen-in, Kasugafestivalen
 • Karta över Kyoto 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Svårighetsgrad: Resan har sju olika promenader och strövtågsdagar under resans 10 dagar. Ingen av de utvalda strövtågen kommer att vara väldigt fysiskt krävande. Vi rör oss mellan 5 och 12 kilometer per dag i lätt kuperade områden. Vi bor på samma centrala hotell hela resan, vilket gör att du aldrig behöver tänka på att ha med något bagage mer än det du behöver för dagen. 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se
 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Kazuki Iwanaga

  Kazuki är född i Japan men har bott i Sverige i många år. Sitt yrkesliv har han ägnat åt forskning och att skriva böcker och vetenskapliga artiklar. Han har jobbat som universitetslektor i Halmstad, Stockholm och Lund och är en flitigt anlitad föredragshållare. Sin fritid ägnar han åt att resa, ofta till sitt hemland Japan men även till andra spännande resmål runt om i Asien. 

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se