Sommar i norra Japan

Avgång 2019-07-29
Hemkomst 2019-08-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                              Publicerat 2019-07-16


Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det snart dags för er avresa till Japan. Resan är bokad med 18 personer och är fulltecknad. Med vanlig post skickar vi era e-tickets för flyget, en resplan, kontaktlista med hotellen för resan, några kartor och bagagetaggar.

Tiderna och terminal står på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt passet. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Landvetter och Kastrup senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Nagoya (Chubu International Airport). Sedan hämtar ni ut det vid ankomst, tar er upp till inrikesterminalen på våningen ovanför i samma terminalbyggnad och sedan checkar in bagaget på nytt till Sapporo.

Vid ankomst
På flighten till Nagoya kommer ni att få s.k. immigration cards. På dessa ska ni bland annat fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa är det följande hotell:
Hotel Monterey Sapporo, 1-3-4 Higashi kita, Chuo-ku, Sapporo. Telefon: +81 11-232-7111

Er färdledare Lars Arvidsson möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Sapporo och bär en skylt med ”Världens Resor”. Lars japanska mobilnummer +81-(0)80-4373-1500 och hans svenska telefonnummer är +46 (0)73-6447890. Om ni vill skicka ett sms till Lars så gör det till det svenska numret, inte till det japanska.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringsskor/promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

För att underlätta transporterna kommer vi vid två tillfällen under resans gång att skicka huvudbagaget separat enligt följande:

Bagageskick 1: Från Noboribetsu till Hirosaki (utan huvudbagage två nätter i Hirosaki)

Bagageskick 2: Morioka till Tokyo (utan huvudbagage två nätter i Dewa Sanzan och Echigo Tsumari)

*Vänligen observera att det ingår ett bagageskick om ett kolli per person och tillfälle. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Det är en stor fördel om du vid dessa tillfällen endast tar med dig det nödvändigaste för två nätter vardera, och packar det i en ryggsäck eller annan lättburen väska. Ni kan också välja att ta med ert stora bagage till nästa destination, men då blir det en del släpande i och med transportbyten. Färdledaren informerar löpande om det praktiska under resan.

Vi vill också påminna om att boendet i James Turrels hus i Echigo Tsumari kommer att innebära att ni bor många i varje rum (det är bara tre rum). Det gäller endast en natt och vi hoppas att ni, precis som vi, tycker att den mindre komforten uppvägs av den häftiga upplevelsen att bo där.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa till Japan!

Med vänliga hälsningar,
Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation                           Publicerat 2019-05-29


Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotell samt en flyg- och deltagarlista. Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, några kartor, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post.

Resan är bokad med 18 deltagare och är fulltecknad.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du gjort bokningen på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-5 siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Er färdledare blir Lars Arvidsson.


Under de senaste 19 åren har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och har sedan 2004 lett över 100 resor för Världens Resor. Han talar japanska efter att ha studerat, arbetat och bott i Tokyo under flera år.

Förändringar i resplanen
Ursprungligen skulle vi ha bott en natt vid Towadasjön med heta källor, men det har istället bytts ut mot boende vid heta källor i Noboribetsu på Hokkaido. Där kommer vi dessutom ha möjlighet att göra en fin promenad vid vulkanen nära hotellet på morgonen.

Ursprungligen var tanken att vi skulle se området kring Towadasjön med lokala färdmedel, men då vi förväntar oss en stor anstormning av folk har vi istället valt att hyra buss dagen ni lämnar Hirosaki för att åka till Towadasjön och vidare till Hachinohe. Alla programpunkterna som tidigare var utspridda över en och en halv dag hinns nu med på en dag, vilket gör att vi fått komponera en ny dag då vi besöker kuststaden Miyako vid Stilla havet. Inget har således försvunnit ur programmet, men några saker har lagts till. Ni ser dessa förändringar i den bifogade resplanen samt att hemsidan uppdaterats.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se   

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson