Strövtåg i Japan 2023

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med och upptäck det mer okända Japan på ett nytt sätt! Genom promenader och kortare vandringar kommer vi att få möjlighet att bekanta oss med Japans rika kulturskatter, möta folk på landsbygden och vandra i fantastisk natur. Vandringsdagarna är mellan 8 och 15 kilometer i lätt kuperad terräng. Vi väljer att bo på små trevliga gästgiverier och kommer att äta härliga måltider tillsammans. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Japan
 2. Dag 2 Kyoto
 3. Dag Dag 3 Kyoto
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5 Kyoto - Asuka
 6. Dag 6 Yoshino
 7. Dag 7 Kumanos pilgrimsled
 8. Dag 8 Kumanos pilgrimsled
 9. Dag 9 Magome
 10. Dag 10 Samurajleden Nakasendo, Tsumago och Mt Fuji
 11. Dag 11 Mt Fuji
 12. Dag 12 Izuhalvön
 13. Dag 13 Kamakura
 14. Dag 14 Tokyo
 15. Dag 15 Ankomst till Sverige
Datum:
Resans pris: 43 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Halvpension (frukost och lunch eller middag per dag)
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet
 • Del i dubbelrum på ryokan (japanskt gästgiveri) och hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid tre tillfällen

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårighetsgrad: Resan har nio olika strövtågs-/vandringsdagar och för att uppskatta resan bör du ha god kondition för att klara av dem. Vid flera av dessa tillfällen gör vi strövtågen som dagsutflykter från de hotell där vi då bor, vilket gör att det just dessa dagar blir lätt att välja andra alternativ om så önskas. Detta gäller dagarna 3,7,10 och 12. Vänligen observera att Dag 7 (Kumano) och Dag10 (Kawaguchi-ko) blir det vandring med kraftigare uppförsbackar/stigningar jämfört med andra dagar och är mer fysiskt krävande. 

*Resan börjar i Kyoto och avslutas i Tokyo. På denna resa har vi medvetet valt att lägga lite tid till att utforska dessa städer utöver det vi gör under strövtåg/vandring. Vill ni se mer av dessa städer går det bra att höra av sig till oss så kan vi försöka ändra flyg i början och/eller slutet samt boka till hotellnätter. Tveka inte att kontakta oss för mer detaljer. 

*Enkelrumstillägg gäller för minst 10 nätter. Vänligen observera att det kan bli ett par enstaka dagar då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär på mindre hotell eller ryokan.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Resan blev en härlig upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Jag är vegetarian, som äter fisk, och mina behov av denna kost tillgodosågs på ett mycket tillfredsställande sätt. Gruppens storlek, 12 resenärer plus färdledaren, var verkligen optimal. Färdledaren, Jörgen, var mycket kunnig och delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett generöst sätt. Han såg verkligen till att vi trivdes.
  Ewa Raj
 • Vi fick uppleva delar av Japan som de flesta aldrig ser.
  Nils Vinge
 • Vilken kunnig och trevlig guide. Han kunde allt o hade förmåga att förmedla kunskaperna på ett bra sätt. Han gjorde resan t en stor upplevelse. Han var mån om gruppen o var med oss hela tiden. Vi fick uppleva ett Japan som jag inte trodde fanns, dvs naturen, lugnet, människorna på landet o i byarna.
  Inger Ljungmark

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Vincent Rodin

  Vincent har mer än två decennier av japansk kultur i sin resväska. Som turist, student och journalist. Och när han inte arbetar med japansk PR i Sverige reser han runt i Japan som frilansreporter. Utöver att vara fullständigt besatt av löpning och japansk ramen slår Vincents hjärta lite extra varje gång det traditionella och moderna Japan uppenbarar sig i harmoni. 

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se