Strövtåg i Japan

Avgång 2019-04-16
Hemkomst 2019-04-29

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation               Publicerat 2019-04-03

 

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresan till Tokyo. Era e-tickets, kartor, resplan samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post. Det är 18 personer bokade på denna resa.   

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas ända till Osaka Kansai International (KIX).

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få sk immigration cards. På dessa ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa heter hotellet Karasuma Kyoto Hotel: Karasumadori Shijo-kudaru, Shimogyo-ku, Kyoto city, Kyoto Tel: +81 75-371-0111.

Er färdledare Kristina Watanabe möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka. Hon har en skylt med ”Världens Resor” på. Kristinas mobilnummer är +46 (0)80-5414-1011.

Vi kommer inte att få tillgång till våra rum i Kyoto förrän på eftermiddagen. Efter ankomst blir det välkomstlunch ute på stan och därefter en kortare rundtur i Kyoto innan vi checkar in på hotellet sen eftermiddag.  

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor/vandringskängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid två tillfällen. Det är därför viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Yunomine, Kumano till Kawaguchiko (utan huvudbagage en natt)

Bagageskick 2: Från Kawaguchiko till Tokyo (utan huvudbagage en natt)

*Vänligen observera att det ingår bagageskick av ett kolli per person. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

För er som stannar kvar efter resans slut
Boenden är bokat och klart och du som bor kvar på samma ryokan i Tokyo bor helt enkelt bara kvar. För som flyttar till hotell i Ueno så är det bara att ni checkar in med ert namn. Inget annat behövs.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det.

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Jörgen Fredriksson på jorgen@varldensresor.se eller telefon 08-669 55 25. I akuta fall utanför kontorstid kan ni nå mig på 073-571 68 48 alt. ringa till Lottie Sundelöf på 073-5065818 eller Joacim Ericsson på 070-2739120.

Kvarstår bara att önska trevlig resa!

Jörgen Fredriksson            

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation               Publicerat 2019-02-11

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 17 anmälda och resan är nästan fulltecknad.  

Cirka tio dagar före avresa får avresemeddelande via epost och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Er färdledare i Japan blir Kristina Watanabe

Kristina kom till Japan första gången 1989 och har bott där sedan 1992, först i Tokyo och nu i Fukuoka. Är i grunden barnskötare, men arbetar nu heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället. Hon gillar att arbeta med sina händer, gärna med tyger och garn, och designar många av sina egna kläder.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Uppdatering om resan
Det finns inga stora ändringar av resans innehåll. Titta gärna på resplan och hör av dig om det skulle vara några frågor. 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Akio Noshi