Strövtåg i Japan

Avgång 2020-04-14
Hemkomst 2020-04-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                         Publicerat 2020-02-13

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 17 deltagare och är därmed nästan fulltecknad.  

Cirka tio dagar före avresa mejlar vi ut ett avresemeddelande via e-post och med vanlig post skickar vi era flygbiljetter (e-tickets), kontaktlistan, några kartor samt bagagetaggar.

Färdledare

Färdledare för resan är Lars Arvidsson. Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder.

Slutbetalning och personuppgifter
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ert lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Coronaviruset
Vi har förstått att det finns en del oro kring resande och frågor kring resevillkor med tanke på coronaviruset i Kina, och vi på Världens Resor tar såklart våra resenärers säkerhet på största allvar. Vi följer dagligen utvecklingen på alla våra resmål och har kontakt både med vår egen branschorganisation samt med svenska Utrikesdepartementet.

De senaste dagarna har vi sett att takten på nya fall utanför Kina inte ökar i samma takt längre, vilket känns hoppfullt. I Japan speciellt verkar antalet nya fall helt ha avstannat de senaste dagarna, men vi håller självklart fortsatt uppsikt över situationen.

Om UD bedömer att man ej bör resa så utfärdas en avrådan. Just nu finns endast avrådan från resor till vissa delar av Kina, där också en stor majoritet av alla fall är. Vi följer alltid UD:s reserekommendationer, och om vi ställer in en resa på grund av en avrådan från UD får du som konsument alltid alla dina pengar tillbaka. Har du frågor kring detta eller andra frågor kring din resa är du som alltid varmt välkommen att höra av dig.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: sofia@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Sofia Jernberg

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.