Strövtåg i södra Japan

Avgång 2019-11-08
Hemkomst 2019-11-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                             Uppdaterad 2019-09-27

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 18 anmälda och resan är fulltecknad.  

Cirka tio dagar före avresa får avresemeddelande via epost och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Er färdledare före resan blir Pontus Nylén

Pontus har en Masterexamen i Asiens språk och kulturer med Japan som specialisering. Han har upplevt många olika roller i det japanska samhället under åren, bland annat varit utbytesstudent i Sapporo och Tokyo, jobbat som Au Pair ett år i Tokyo och sedan på IKEA Japan i 5 år. Intressen är futuristiska stadsbilder, japansk natur och kulturella strömningar i Östasien.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

OBS! Vi behöver passuppgifter och födelsedatum för att kunna boka upp inrikesflyg från Kagoshima till Tokyo så vänligen fyll i dessa uppgifter först om ni inte gjort det än.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan (uppdaterad 7 okt)

Kontaktlista (uppdaterad 27 sep)

Praktiska tips (uppdaterad 27 sep)

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Uppdatering om resan

Dag 5, Hiroshima:Vi har hela dagen i Hiroshima denna dag och gör vandring upp på Miyajima. Vi gör vandringen som planerat men ändå vill uppmärksamma er om att den röda shinto-portalen på Miyajima är nu 144 år gammal och från och med 17 juni i år pågår restaureringsarbete. Restaureringen kommer att pågå i obestämd tid. Miyajima är oerhört vacker på hösten.

Cykeltur i Shimanami, Dag 7

Denna dag har vi planerar cykeltur längst en del av cykelleden Shimanami-kaido. Vi har hyrt cyklar för samtliga deltagare, men vänligen se till att informera oss i god tid före avresan om någon som önskar skippa cykelturen då gör vi avbeställning. Om någon bestämmer att inte cykla under resans gång kontakta färdledare direkt så fort som möjligt.

Annars finns det inga ändringar från tidigare resplan.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Boende

På denna resa bor vi både på hotell i västerländsk stil och på japanskt ryokan. Att bo på ett japanskt ryokan innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven i traditionella japanska rum. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Akio Noshi