Sumo till Manga

Avgång 2019-06-17
Hemkomst 2019-07-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2019-06-04

 

Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Ni blir 9 deltagare i gruppen efter ett par avhopp. Era e-tickets, resplan, kontaktlista, några kartor samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda och Kastrup senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Er färdledare Louise Bylund kommer att vara på plats i Osaka och möter er vid ankomst med en skylt med ”Världens Resor” på. Hennes japanska mobilnummer är +81-(0) 80-4413-1700.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och där skriver ni det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

Hotel New Hankyu Kyoto, Shimogyo-ku, Kyoto-shi, Kyto-fu 600-8216 Tel: +81 (0)75-661-7111

Efter ankomst åker vi med tåg från flygplatsen till Kyoto station, promenerar till hotellet och lämnar av bagaget och går sedan och äter en gemensam välkomstlunch. Hotellrummen får vi inte förrän på eftermiddagen. Efter lunch får vi en introduktion till Kyoto och börjar med att promenera i lagom tempo, vilket brukar vara ett bra sätt för att kunna få ordentlig sömn på kvällen.

Tiderna och terminal står nu på era printade e-tickets. Titta noga så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid ett tillfälle. Du behöver då ha med dig en ryggsäck eller annan smidig väska med plats för det nödvändigaste. Vi kommer att skicka huvudbagaget från värdfamiljerna (dag 7 på morgonen alternativt dag 6 på kvällen) direkt till vårt boende i Tokyo. Ni får tillgång till huvudbagage när ni checkar in under dag 9. Se till att ni alltid har pass och annat viktigt med er i handbagaget.

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Homestay
Information om er värdfamilj är mejlat individuellt till er.

Några användbara fraser under resan
Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej!

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato: Tack.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Juusu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är vrålhungrig. Lite på gulligt sätt men kanske lättare att komma ihåg!

Kore wa nan desu ka?: Vad är detta? Vad heter det?

Det är bara att höra av dig om du vill veta mer eller är osäker hur det ska uttalas.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai!
Elin Ishihara  

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                         Publicerat 2019-04-17


Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till Japanresan Sumo till manga. Nedan hittar ni praktiska tips, kontaktlista, resplan, flygtider och deltagarlista, homestay-guide samt blankett att fylla i för homestay.

Resan har idag 11 anmälda, men vi hoppas att några fler ska tillkomma under våren.

Cirka tio dagar före avresa får ni avreseinformation via e-post och e-tickets, kartor och bagagetaggar via vanlig post.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Färdledare för resan är Louise Bylund.


Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

Homestay
På denna resa bor vi två nätter i olika japanska familjer i Kansai-området. Japanska hem är generellt sett ganska små och oftast får vi platser två och två under homestay-vistelsen. Då det är viktigt för arrangören att hitta rätt familjer för våra resenärer har de bett oss att se till att ni fyller i ”Homestay-blankett” nedan. I homestay-guiden kan ni läsa generella regler som gäller för familjevistelsen. Detta är egentligen skrivet för studenter och personer som bor under en längre period i sin familj, men självklart är avsnitten om vett och etikett applicerbara även för vår resa.

Vi ber att ni mejlar in den ifyllda blanketten till oss senast fredagen den 3 maj. Skicka den till elin@varldensresor.se 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Homestay-guide

Homestay-blankett


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Elin Ishihara