Textilresa till Japan

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under två veckor fördjupar vi oss i den japanska textilkonsten tillsammans med japankännaren och textilkunniga färdledaren Kristina Watanabe. På en resa kryddad med workshops i olika textila tekniker får vi brodera och färga med indigo, väva och lära oss mer om kimonofärgning. Höjdpunkten blir när vi kommer hem till textilkonstnärsparet Hisako och Takashi Hagiwara där vi ägnar en hel dag åt broderitekniken sashiko.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Fukuoka
 2. Dag 3 Fukuoka-Kurume-Fukuoka
 3. Dag 4 Fukuoka - Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto-Arimatsu-Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto
 6. Dag 7 Kyoto-Kanazawa
 7. Dag 8 Kanazawa
 8. Dag 9 Kanazawa-Kawaguchiko
 9. Dag 10 Kawaguchiko-Yokohama
 10. Dag 11 Yokohama
 11. Dag 12 Yokohama-Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår i resans pris:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot tillägg
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensktalande färdledare Kristina Watanabe
 • Frukost alla dagar, två luncher och två middagar.  
 • Alla transporter med tåg och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen
 • Alla studiebesök och workshops

*Ibland bor vi på japanska pensionat/gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - tatamimattor och madrasser på golvet. Här finns det begränsad tillgång på enkelrum. 

 Ingår ej i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se