Textilresa till Japan

Avgång 2019-10-31
Hemkomst 2019-11-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                      Publicerat 2019-10-18

 

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Japan. Nedan finner ni en kontaktlista för de hotell ni bor på. Med vanlig post skickar vi några kartor, e-tickets för flyget samt en uppdaterad resplan. Gruppen består fortfarande av 11 personer.

Observera att ni vid ankomst i Japan behöver fylla i en blankett med namn, passuppgifter m.m. Där ska ni också fylla i namnet på det första hotellet ni bor i Japan:
Highness Hotel Kurume, 1-6 Tenjinmachi, Kurume, Fukuoka. Telefon: +81 (0)942-32-7211
Blanketten delas ut på flighten till Osaka.  

Individuell incheckning
Alla checkar in individuellt och jag rekommenderar att ni är på flygplatsen senast 1 ½ timme före avresa. Kontrollera också att de namn som står på flygbiljetterna överensstämmer med de namn som står i passen. Det räcker med ett förnamn, men alla efternamn måste vara med. Om så ej är fallet måste ni meddela oss snarast.

Enligt Lufthansa ska det vara möjligt att checka in hela vägen till Fukuoka, men av erfarenhet vet jag att så inte alltid är fallet. Går det inte behöver ni hämta ut bagaget vid ankomst till  Tokyo och sedan checka in på nytt i inrikesterminalen.

Er färdledare, Kristina Watanabe, möter er i ankomsthallen på Fukuoka flygplats med en skylt med ”Världens Resor”. Jag, Elin Ishihara, kommer också finnas på plats och möta upp er i Fukuoka. Vid er ankomst kommer jag att samla in era pass och ta med dem för att lösa in de tågpass ni ska använda under resan. Jag kommer sedan att vara med er de två första dagarna på resan samt på workshop hemma hos paret Hagiwara i Yokohama. Ser mycket fram emot detta!

Förändringar i resplanen
Fureaikan i Kyoto genomgår just nu en renovering som inte är klar förrän i mars 2020. Kristina har istället föreslagit ett besök på Handicraft Center.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se till att anmäla eventuellt försvunnet bagage direkt vid ankomst till Fukuoka.

Se till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute. Paret Hagiwaras hus är gammalt och oisolerat, så det kan upplevas som kyligt om det är kallt ute. Rekommenderar att ni tar med ett par extra sockor/tofflor samt en sjal/kofta.

Under resans gång kommer ni att skicka huvudbagaget vid tre tillfällen för att underlätta transporterna med tåg. Ta med er en dagryggsäck eller annan väska ni är bekväma med för det bagage ni behöver för dessa dagar.

De sträckor som vi skickar huvudbagaget är:
1: Från Kurume till Kyoto (utan huvudbagage en natt i Kyoto)
2: Från Kanazawa till Yokohama (utan huvudbagage en natt i Kawaguchiko)
3: Från Yokohama till Tokyo över dagen.

Måltider
Under resan ingår frukost varje dag, två luncher och två middagar.

Klicka på länken nedan för att se en:
Uppdaterad kontaktlista

Vi önskar er en rolig och spännande resa!

Med vänlig hälsning,
Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                   Publicerat 2019-08-19

 

Hej,

Nu är det ca 2 månader kvar till Textilresa i Japan. Resan är idag bokad med 11 personer samt färdledare Kristina Watanabe. I länkar nedan finner ni den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. Ungefär 10 dagar innan avresan skickar vi med vanlig post ut några kartor, era e-tickets för flyget samt avreseinformation.  

Färdledare för resan blir Kristina Watanabe.


Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Förändringar i resplanen
-Då vi kommer fram till Fukuoka senare än först planerat behöver vi åka direkt till Kurume utan stopp på vägen. Kristina ger en introduktion till Japan och resan under bussresan. Vid ankomst i Kurume sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell och går sedan ut och äter en gemensam välkomstmiddag.

-Amuse museum i Asakusa (Tokyo) har tyvärr stängt sedan vi började planera denna resa. Det finns dock mycket annat trevligt att se i denna stadsdel så det är ingen risk att det blir ett tomrum i resplanen denna eftermiddag.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Elin Ishihara

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.