Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation             Publicerat 2023-10-11

Hej,  
 
Nu är det snart dags för avresa till Japan. Nedan finner ni en uppdaterad kontaktlista för hotellen ni bor på under resan. Gruppen består fortfarande av 8 personer plus er färdledare Kristina Watanabe.  
 
Flygbiljetter 
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med JAL/Finnair, heter Itinerary.  
 
Titta noga på er e-ticket så att namnen är rättstavade och har alla namn enligt passet .  
Även om du har bindestreck eller apostrof i ditt namn står det inte med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
 
Individuell incheckning   
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in. (Länk: https://www.finnair.com/se-sv/check-in) Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) och ditt efternamn.  
  
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
  
Se till att bagaget checkas in hela vägen till Fukuoka om möjligt. Om det inte går hela vägen behöver ni ta ut väskorna i Tokyo och checka in på nytt i inrikesterminalen.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
 
På flighten till Japan kommer ni att få en inreseblankett samt tullblankett att fylla i. På inreseblanketten ska ni skriva det första på hotellet på resan enligt följande:  
Comfort Hotel Hakata,  
2-1-1 Hakata Ekimae, Hakata, Fukuoka 
Telefon: +81 (0)92-431-1211 
Incheckning 27 okt.   
 
Vid ankomst 
Er färdledare, Kristina Watanabe, möter er i ankomsthallen på Fukuoka flygplats med en skylt med ”Världens Resor”.  
 
Jag, Elin Ishihara, kommer flyga med samma flight från Helsingfors till Tokyo och finns tillgänglig vid ankomst för att slussa er vidare till inrikesterminalen. Jag kommer att vänta i ankomstterminalen på Tokyo Haneda flygplats (efter tullfiltret), även jag med en Världens Resor-skylt i handen. Om det är någon som inte vill vänta in gruppen i Tokyo utan tar sig till inrikesterminalen på egen hand, ber jag er att skicka mig ett sms så att jag vet om detta. Mitt telefonnummer är +46 0761-670800, används endast under resan.  
 
Måltider under resan   
Förutom frukost varje dag ingår två luncher och två middagar under resan. Den första middagen blir den första kvällen i Fukuoka. Resten av måltiderna informerar er färdledare om.  
 
Bagagehantering under resan 
Under resans gång kommer ni att skicka huvudbagaget vid tre tillfällen för att underlätta transporterna med tåg. Ta med er en dagryggsäck eller annan väska ni är bekväma med för det bagage ni behöver för dessa dagar.  
 
De sträckor som vi skickar huvudbagaget är:  
1: Från Fukuoka till Kyoto (utan huvudbagage en natt i Kyoto) 
2: Från Kyoto till Kanazawa (utan huvudbagage en natt i Osaka) 
3: Från Kanazawa till Tokyo (utan huvudbagage en natt vid Fuji)  
 
Återstår bara att önska er en rolig och spännande resa! 
 
Med vänlig hälsning,  
 
Elin Ishihara 


Deltagarinformation               Publicerat 2023-08-25

Hej,  
Nu är det ca 2 månader kvar till avresa för Textilresa till Japan. Gruppen består i dagsläget av 7 personer. Nedan finner ni ikoner med den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation.
 
Ungefär 10 dagar innan avresan skickar vi ut e-tickets för flyget samt slutgiltigt uppdaterad information.  
 
Färdledare för resan blir Kristina Watanabe
 
Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 

Öppna ikonerna nedan för information: