Trädgårdsinspiration i Japan

Länder som besöks

Följ med till ett av världens främsta trädgårdsländer. Färdledare och ciceron blir landskapsarkitekten Jan Stålbom. Jan har arbetat på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor i Tokyo och med hans erfarenheter och personliga kontakter blir detta en unik resa. 

De japanska trädgårdarna speglar landets karaktär i sin återhållsamma och sparsmakade stil. I Kyoto besöker vi de fantastiska zenträdgårdarna Tenryu-ji och Ryoanji (stenträdgården). Vi kommer till Adachi konstmuseum grundat av Adachi Zenko som förenat två av sina största passioner – konst och trädgårdar. I Okayama får vi vara med om ikebana, japanskt blomsterarrangemang och i Kanazawa lär vi oss grunderna i teceremoni.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto - Okayama
 5. Dag 6 Okayama - Adachi museum
 6. Dag 7 Okayama - Usuki
 7. Dag 8 Usuki - Iyadalen
 8. Dag 9 Iya-dalen
 9. Dag 10 Iya-dalen - Takamatsu
 10. Dag 11 Takamatsu - Kanazawa
 11. Dag 12 Kanazawa
 12. Dag 13 Kanazawa - Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 44 300 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt programmet
 • Frukost alla dagar
 • Tre luncher och fyra middagar.  
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Daitoku-ji, Heian-helgedomen, Stenträdgården, Tenryu-ji, Silverpaviljongen, Shisen-do, Adachi Museum, Koraku-en, Kenroku-en, Ritsurin-trädgården, rundtur med trädgårdsmästare i Usuki, Iya-dalen, modern zen-trädgård i Tokyo
 • Teceremoni i Kanazawa, blomsterarrangemang i Okayama och bonsai-workshop
 • Del i tvåbäddsrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är i grunden landskapsarkitekt och har arbetat i många år som arkitekt i Stockholm.  Arbetade tidigare i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Njuter nu av livet i Spanien.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se