Under körsbärsblommen

Avgång 2020-03-26
Hemkomst 2020-04-15

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                         Publicerat 2020-03-13


Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets, kontaktlista, kartor, resplan samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post.
Ni är 12 personer + färdledaren i gruppen. Tiderna och terminalerna står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Uppdaterad flygtider och deltagarlista


Individuell incheckning
Sker på Arlanda senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Er färdledare är Lars Arvidsson, och han kommer att vara på plats i Osaka och möta er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Lars japanska nummer är 080-43731500 (går ej att skicka SMS till detta nummer). Lars svenska nummer är +46 73-6447890 (SMS ok)

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

Hotel Sunroute Nara: 1110 Takabatake-cho, Nara City, Nara, 630-8301 Tel: +81 742-22-5151

Efter ankomst åker vi med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet, lämnar bagage och sedan äter vi välkomstlunch tillsammans. Därefter promenerar vi genom staden i lagom tempo upp till Todaijitemplet, sedan brukar vi vara tillbaka vid hotellet vid 17.30-tiden.

Coronaviruset
På grund av coronaviruset har japanska myndigheter beslutat att hålla vissa anläggningar, arenor, museum m.m stängda, några av dem ingår i programmet men i nuläget gäller det bara fram till 16 mars.

Packning 
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid två tillfällen. Färdledaren kommer att informera er i förväg när det är dags för bagageutskick. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er. Se till att ni alltid har pass med er och inte lägger det i bagaget som skall skickas.

Bagageskick 1: Från Kanazawa till Iya (utan huvudbagage två nätter i Hiroshima) Bagageskick 2: Från Iya till Tokyo (utan huvudbagage en natt i Koyasan)

*bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Boende
Som tidigare meddelat bor vi både på hotell i västerländsk och japansk stil på denna resa. Att bo på japanskt sätt innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Några användbara fraser under resan

Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej! Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato: Tack.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Juusu/Biiru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är hungrig.

Kore wa nan desu ka? Vad är detta? Vad heter det?


Uppdateringar
På den här resan kommer avskedsmiddagen ske dag 19 (Tokyo) istället för dag 20 som tidigare stod i programmet. Detta beror på dag 19 är er färdledare Lars sista dag på resan. En annan färdledare, Vincent Rodin, kommer istället vara tillgänglig under dag 20, som är er fridag i Tokyo, om ni skulle behöva hjälp med något. Han kommer även att följa med er till flygplatsen och se till att ni kommer iväg ordentligt sista dagen. För att ni ska få en chans att lära känna honom lite gör han er sällskap på avskedsmiddagen dag 19! Både Lars och Vincent ser fram emot att få träffa er.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Personalen på kontoret finns också alltid där om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa, er färdledare Lars väntar i Osaka den 27 mars!
Sofia Jernberg


*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om t.ex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan *


Deltagarinformation                             Publicerat 2020-01-21

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 17 anmälda, och är därmed nästan fullbokad. 

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut ett avresemeddelande via e-post och med vanlig post skickar vi era flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista, några kartor och bagagetaggar.

Färdledare för resan blir Lars Arvidsson


Lars kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista, uppdaterad

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan uppdaterad

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Uppdatering om resan
På den här resan kommer avskedsmiddagen ske dag 19 (Tokyo) istället för den sedvanliga sista kvällen. Detta beror på att er färdledare Lars behöver åka en dag tidigare än er, och därför är er sista kväll med Lars dag 19. Ni kommer dock självklart inte bli lämnade ensamma efter det - en annan färdledare kommer att göra er sällskap på avskedsmiddag och sedan vara tillgänglig under fridagen, samt följa er till flygplatsen och vinka av er när det är dags för hemresa.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: sofia@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Sofia Jernberg

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.