Vår i Japan med DN.erbjudanden

Avgång 2019-04-03
Hemkomst 2019-04-17

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                     Publicerat 2019-03-21

 

Hej!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Tokyo. Era e-tickets, kartor, resplan, kontaktlista med hotell samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post. Det är idag 18 personer bokade på denna resa.    

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas ända till Osaka Kansai International (KIX).

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få sk immigration cards. På dessa ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa heter hotellet Piazza Hotel Nara: Sanjo Honmachi 11-20, Nara. Telefon: +81 (0)742-302200

Er färdledare Lisa Wallin möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka. Hon har en skylt med ”Världens Resor” på. Lisas mobilnummer är +81 (0)80-3982-1305.

Vi kommer inte att få tillgång till våra rum i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst blir det välkomstlunch ute på stan och därefter en rundtur i Naraparken innan vi checkar in på hotellet sen eftermiddag.  

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina bekväma promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget. Då frågan uppkommit vill jag också passa på att informera om att det inte behövs badkläder för bad i varma källor i Dogo Onsen. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken enligt tradition.

Bagageskick
För att underlätta transporterna kommer vi att vid tre tillfällen skicka bagaget med bud och då kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen.

Bagageskick 1: Från Kyoto till Hiroshima (utan huvudbagage en natt i Matsuyama)
Bagageskick 2: Från Hiroshima till Kanazawa (utan huvudbagage en natt i Kanazawa)
Bagageskick 3: Från Kanazawa till Tokyo (utan huvudbagage en natt i Tokyo)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att det ingår bagageskick av ett kolli per person. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Uppdateringar om resan
Det finns just nu inga förändringar i resans innehåll. Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se eller telefon 08-669 55 25. I akuta fall utanför kontorstid kan ni nå mig på 0761-670800 alt. ringa till Lottie Sundelöf på 073-5065818 eller Joacim Ericsson på 070-2739120.

Kvarstår bara att önska trevlig resa!
Elin Ishihara  
             
       

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                  Publicerat 2019-02-04

 

Nu är det cirka två månader kvar till resan Vår i Japan med DN. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotell samt en flyg- och deltagarlista.  

Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, några kartor, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post.

Resan är bokad med 15 deltagare och färdledare blir Lisa Wallin.

Lisa har bott i Japan i drygt 10 år och jobbar som journalist och TV-presentör för NHK Worlds Tokyo Eye 2020 och J-Trip Plan. Hon har bott i Osaka, Miyzaki, och är numera baserad i Tokyo sedan flera år tillbaka. Skriverierna tar henne till många platser i Japan som inte tillhör de allra populäraste turistmålen vilket har gett henne ett unikt perspektiv över landet och dess kultur. Detta driver henne till att dela det "osedda" eller okända Japan med andra. Hon är gift med en Japan och talar obehindrad japanska. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se    

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara