Vår i Japan med DN.erbjudanden

Avgång 2020-03-24
Hemkomst 2020-04-07

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                  Publicerat 2020-03-11

 

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets för flyget, kartor, resplan samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post.

Det är idag 16 personer bokade på denna resa.    

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas ända till Osaka Kansai International (KIX).

Vid ankomst
På flighten till Osaka kommer ni att få sk immigration cards. På dessa ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna resa heter hotellet Piazza Hotel Nara,
10-11-20 Sanjohonmachi, Nara. Telefon: +81 (0)742-30-2200.

Er färdledare Kristina Watanabe möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Osaka.

Hon har en skylt med ”Världens Resor” på. Kristinas mobilnummer är +81 (0)80-5414-1011.

Vi kommer inte att få tillgång till våra rum i Nara förrän på eftermiddagen. Efter ankomst blir det välkomstlunch ute på stan och därefter en rundtur i Naraparken innan vi checkar in på hotellet sen eftermiddag.  

Förändringar i resplanen
P.g.a. rådande omständigheter kring coronaviruset så har man stängt två av de museer som ingår i resplanen; Fredsmuseet i Hiroshima och 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazawa. Dessa är planerade att öppna igen den 16 mars och kommer i sådant fall inte att påverka er resa. Vi återkommer om det skulle bli någon förändring kring detta.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina bekväma promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget. Då frågan uppkommit vill jag också passa på att informera om att det inte behövs badkläder för bad i varma källor i Dogo Onsen. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken.

Bagageskick
För att underlätta transporterna kommer vi att vid tre tillfällen skicka bagaget med bud och då kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns hårtork, schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Kyoto till Hiroshima (utan huvudbagage en natt i Matsuyama)
Bagageskick 2: Från Hiroshima till Kanazawa (utan huvudbagage en natt i Kanazawa)
Bagageskick 3: Från Kanazawa till Tokyo (utan huvudbagage en natt i Tokyo)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att det ingår bagageskick av ett kolli per person. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se eller telefon 08-669 55 25. I akuta fall utanför kontorstid kan ni nå mig på 0761-670800 alt. ringa till Lottie Sundelöf på 073-5065818 eller Joacim Ericsson på 070-2739120.

Kvarstår bara att önska trevlig resa!
Elin Ishihara                      

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


                                                                                      

Deltagarinformation                   Publicerat 2020-01-24

 

Hej,

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, en uppdaterad resplan, kontaktlista med hotell samt en flyg- och deltagarlista.  

Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget, några kartor, avresemeddelande och bagagetaggar skickat med vanlig post.

Resan är i dagsläget bokad med 19 deltagare.

Färdledare blir Kristina Watanabe


Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn, men även enklare snickeriarbeten.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista*

Resplan**

Kontaktlista

Praktiska tips


*Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.*

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

**En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

 
Med vänliga hälsningar

Elin Ishihara