Vår i Japan med ett stänk av Seoul

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vår resa inleds med några dagar i Sydkoreas huvudstad Seoul där vi utforskar den omfattande kultursatsning som fått landet att hamna på allas läppar. Vi promenerar genom nyrenoverade gamla stadsdelar och besöker fantastiska design- och konstmuseer. Både i Seoul och i Japan följer vi körsbärsträdens blomning och det blir flera tillfällen att njuta av denna högtid. I Kyoto ser vi sparsmakade trädgårdar och i den vackra Kisodalen följer vi en gammal samurajled och bor traditionellt på ryokan, japanska gästgiverier. I konstnären Yayoi Kusamas hemstad i Japanska alperna besöker vi hennes museum samt ser en av landets vackraste borgar. Resan avrundas med några dagar i Tokyo där vi utforskar ny spännande arkitektur och färdas med futuristiska tåg. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 Kyoto, Japan
 5. Dag 6 Kyoto
 6. Dag 7 Kyoto
 7. Dag 8 MIHO och Magome
 8. Dag 9 Matsumoto
 9. Dag 10 Matsumoto
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 52 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn inklusive flygskatt. Andra orter går att ordna, eventuellt mot tillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter med flyg, båt, tåg och lokala transporter enligt programmet
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på hotell och gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension med frukost samt lunch eller middag varje dag
 • Alla aktiviteter och inträden enligt programmet; Gyeongbokgungpalatset samt Leeum Samsung-Museet i Seoul, Stenträdgården Ryoanji, Nijo-borgen samt MIHO-Museet i Kyoto, Matsumotos konstmuseum (Yayoi Kusama) och borgen i Matsumoto samt Nezumuseet eller National Art Centre Tokyo (beroende på utställning)

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Spännande med ny kultur, att få uppleva den, inte inifrån en buss, utan med allmänna transportmedel. Även om stegräknaren ibland fick gick het och hälsenan "tog stryk". Bra och många evenemang. Kom nära inpå befolkningen. Reseledaren Pelle Siljedal - helt outstanding! = Högsta betyg.
  Lars Ekblom, resenär Sydkorea & Japan

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Vincent Rodin

  Vincent har mer än två decennier av japansk kultur i sin resväska. Som turist, student och journalist. Och när han inte arbetar med japansk PR i Sverige reser han runt i Japan som frilansreporter. Utöver att vara fullständigt besatt av löpning och japansk ramen slår Vincents hjärta lite extra varje gång det traditionella och moderna Japan uppenbarar sig i harmoni. 

 • Legolas Svärdsäter

  Bosatt i Japan sedan 2003. Efter flera års IT-studier och arbete i Sendai och Tokyo är Legolas numera bosatt i Shizuoka.  Legolas talar obehindrad japanska och har lett ett flertal resor för Världens Resor. Legolas har rest runt nästan hela Japan under sin tid i landet och brinner för bland annat fotografering, dykning och utförsåkning. 

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se