Vår i Japan

Avgång 2019-03-29
Hemkomst 2019-04-11

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation             Publicerat 2019-03-18


Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets för flyget, resplan, kontaktlista för hotell, några kartor samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post. Vänligen se till att du tar med dig den uppdaterade resplanen som kommer via postgång.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Landvetter och Kastrup senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport, KIX). Er färdledare Jon Utterström kommer att vara på plats i Osaka och möter er i ankomsthallen med en skylt med ”Världens Resor”. Jons japanska mobilnummer är +81-(0)80-4120-8559.

På flighten till Osaka kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

Hotel Sunroute Nara: 1110 Takabatake-cho, Nara City, Nara, 630-8301. Tel: +81742-22-5151

Efter ankomst åker vi med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet. Vi får inte rummen förrän på eftermiddagen, så efter ankomst går vi och äter en gemensam välkomstlunch och därefter gör vi en rundvandring i Naraparken i lagom tempo, vilket brukar vara ett bra sätt för att kunna få ordentlig sömn på kvällen.

Tiderna och terminal står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid två tillfällen. Det är därför viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Kyoto till Kanazawa (utan huvudbagage två nätter)

Bagageskick 2: Från Kanazawa till Tokyo (utan huvudbagage en natt)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att det ingår bagageskick 1 kolli per person. Om du vill skicka fler blir det till självkostnadspris och kan betalas färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca. 150kr/kolli.

*Bagageskicksschemat kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Några användbara fraser under resan;

Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej!

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato: Tack.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Juusu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är vrålhungrig. Lite på gulligt sätt men kanske lättare att komma ihåg!

Kore wa nan desu ka?: Vad är detta? Vad heter det?

Uppdateringar om resan
Det finns just nu inga förändringar i resans innehåll. En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai!

Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-01-22

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 17 anmälda och resan är nästan fulltecknad.  

Cirka tio dagar före avresa får avresemeddelande via epost och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Er färdledare i Japan blir Jon Utterström

Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviteter som vandring och surfing.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips (uppdaterad 21/2)

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Uppdatering om resan
Dag 10 kommer vi att bo vid Kawaguchi-sjön som är en av Fujis fem sjöar. På vägen dit besöker vi ett museum tillägnat en av Japans mest kända textilkonstnärer, Ichiku Kubota Art Museum, och får se en konstnär som gjorde sig känd för att modernisera en utdöd färgning och dekorationsteknik som kallades tsujigahana som var populär på 1500-talet. Resultatet är oerhört modernt och museet ligger i en fantastisk miljö.

Annars finns det inga stora ändringar av resans innehåll. Titta gärna på resplan och hör av dig om det skulle vara några frågor. 
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Akio Noshi  

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*