Zen till Sumo - Japan på 10 dagar

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Resan börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi går på geishaspaning i Kyotos gamla kvarter, badar i varma källor och åker till Fuji-bergets fot. Vi möter den moderna japanska konsten i Yayoi Kusamas födelsestad Matsumoto och njuter av Sidenvägens skatter vid det fantastiska museet MIHO. Vi reser med en kombination av superexpresståget Shinkansen, lokaltåg och kollektivtrafik i Tokyo och Kyoto. Resan är förlagd till maj och september när de stora sumoturneringarna äger rum i Tokyo. Det blir en tung avslutning på en spännande resa. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka, Nara
 2. Dag 3 MIHO, Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Hiroshima, Kyoto
 5. Dag 6 Matsumoto
 6. Dag 7 Fujis fem sjöar, Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Del i tvåbäddsrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost varje dag samt ytterligare två måltider
 • Bagagetransport vid två tillfällen
 • Kartor och skriftlig information om Japan
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet; Todaiji-templet i Nara, Miho-museet, Silverpaviljongen i Kyoto, Fredsmuseet i Hiroshima, Yayoi Kusamas museum, borgen och bad i heta källor i Matsumoto samt Ichiku Kubota Museum vid Fujis fem sjöar.


Vad ingår inte i resans pris:
 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80 talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

 • Kumi Sato

  Kumi är japanska och kom till Sverige 1997. Hon har varit coach för svenska landslaget i kendo i 15 år och rest runt på tävlingar världen över.
  Är uppvuxen med turism då hennes familj driver ett företag med båtsightseeing i den japanska skärgården. De senaste 15 åren har Kumi arbetat på spa- och konferensanläggningen Yasuragi.  

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se