Inlandsbanan

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en resa för att uppleva Norrlands vackra inland. I juni reser vi i midnattssolens tid och i september när landskapet lyser av höstfärger. Vi får en exklusiv upplevelse när vi med chartrat tåg endast för vår grupp, eller rälsbuss som är det korrekta namnet, färdas på den legendariska Inlandsbanan och den populära Vildmarksvägen under fyra dagar från Östersund via Stekenjokk, Vilhelmina, Sorsele, Kåbdalis, Jokkmokk och Kiruna till slutdestinationen Abisko. Järnvägen har en spännande historia och vi får ta del av färdledarens berättelser längs vägen. Vi stannar och gör avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid många minnesvärda platser. När vi reser med Inlandsbanan har vi 60 sittplatser till vårt förfogande och när vi reser med hyrda bussar har vi 50-57 sittplatser.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Östersund
 2. Dag 2 Vildmarksvägen till Saxnäs
 3. Dag 3 Sorsele
 4. Dag 4 Storforsen
 5. Dag 5 Jokkmokk till Kiruna
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Björkliden och Abisko
 8. Dag 8 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 21 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 600 kr
Antal deltagare: 24-36

Allt detta ingår

 • Resa med dagtåg Stockholm-Östersund och nattåg Abisko-Stockholm 
  1 natt plats i sovvagnskupé med tre bäddar. Se information längre ner.
 • Reguljärtåg Stockholm - Östersund
 • Nattåg Abisko - Stockholm
 • Inlandsbanan från Vilhelmina till Kiruna, (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss från Östersund till Vilhelmina via Vildmarksvägen. Buss Kåbdalis - Storforsen t.o.r. Buss Kiruna - Abisko
 • Inträden till Sommarhagen, Frösö Kyrka och Jamtli i Östersund. Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk. 
 • Stadsrundtur i Kiruna, besök i LKAB gruva
 • Besök på Ishotellet i Jukkasjärvi
 • Lift till toppen av Nuolja och Gränsförsvarsmuséet i Abisko.
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Saxnäs, Sorsele, Storforsen och Kiruna. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Samtliga frukostar, välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare 3 middagar.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  På nattåget från Abisko till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Att få se inlandet av Norrland och Lappland i bästa höstskrud. Komma till platser som det vore svårt att hitta till om man åkte på egen resa. Bra lokala guider! Överlag väldigt bra hotell med god mat!
  Barbro Rydberg & Janne Rundqvist, resenärer sep 2021
 • Att fylla ut våra vita fält på kartan norr om Östersund! Fantastiska höstfärger! Ishotellet, Samemuseet, Inlandsbanan m egen vagn, Abisko m färd upp till toppen och Lapporten i full sol! Inte att förglömma våra eminenta färdledare som var engagerade, pålästa och löste snabbt problem som uppstod.
  Kerstin & Fredrik Wendt, resenärer sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se