Inlandsbanan med DN.Erbjudanden

Länder som besöks

 • Nu går det att boka avgången 24 september. Resan arrangeras i samarbete med DN.Erbjudanden och Stjärnkortet.

I september när sommar övergår i höst och landskapet är som vackrast reser vi för att uppleva Norrlands vackra inland. Vi får en exklusiv upplevelse när vi med chartrat tåg endast för vår grupp, eller rälsbuss som är det korrekta namnet, färdas på den legendariska Inlandsbanan under fyra dagar från Östersund till Arvidsjaur, Kobdalis, Jokkmokk och Sorsele. Järnvägen har en spännande historia och vi får ta del av färdledarens berättelser längs vägen. Vi stannar och gör avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid mäktiga Storforsen, Stora Sjöfallet, världsarvet Laponia samt Vildmarksvägen och Klimpfjäll.

När vi reser med Inlandsbanan har vi 60 sittplatser till vårt förfogande och när vi reser med hyrda bussar har vi 50-57 sittplatser (max antal resenärer är 32). Färdledaren kommer vid guidning och föredrag att använda en portabel mikrofon/sändare och alla deltagare får trådlösa hörlurar/mottagare. På detta sätt kan vi hålla bra avstånd från varandra så att resandet känns säkert.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Östersund
 2. Dag 2 Arvidsjaur, Storforsen
 3. Dag 3 Kåbdalis, Stora Sjöfallet
 4. Dag 4 Jokkmokk, Sorsele
 5. Dag 5 Klimpfjäll
 6. Dag 6 Vildmarksvägen, Östersund, Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 800 kr
Enkelrumstillägg: 1 800 kr
Antal deltagare: 22-32

Allt detta ingår

 • Reguljärtåg från Östersund - Stockholm tur och retur
 • Inlandsbanan från Östersund till Gällivare och Jokkmokk till Vilhelmina, (chartrad rälsbuss i fyra dagar endast för vår grupp så gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss Arvidsjaur - Storforsen - Kåbdalis, Gällivare - Stora Sjöfallet - Jokkmokk samt egen buss från Vilhelmina till Östersund via Vildmarksvägen
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Storforsen, Stora Sjöfallet, Sorsele och i Klimpfjäll. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension, frukost samt middag eller lunch varje dag
 • Inträden till Jamtli i Östersund, Ajttemuséet i Jokkmokk samt till Naturum Laponia vid Stora sjöfallet
 • Svensk färdledning


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Sverige

  Lars är född i Ånge, uppväxt i Luleå och bott i Östersund. Han älskar att vistas i naturen, kan sitt älskade Norrland och leder nu bland annat vandringsresan S:t Olavsleden som passerar genom hans hemtrakter, samt våra omtyckta resor längs Inlandsbanan som passar honom som handen i handsken då han också är lokförare.   lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se