Inlandsbanan original

Länder som besöks

Typ av resa

Vi anpassar resan efter, och följer myndigheternas rekommendationer. Om en resa ställs in får du som kund alla pengar tillbaka.  

Mora, Åsarna, Östersund, Vilhelmina, Jokkmokk, Porjus, Gällivare.....För de flesta av oss välkända, men lätt exotiska ortsnamn i Norrlands inland. Deras gemensamma nämnare är Inlandsbanan, en järnvägslinje som byggdes under svett och mödor under 30 års tid och blev färdig 1937 och då knöt då ihop dessa orter och många fler däremellan.

Nu har du chansen att följa med och uppleva Inlandsbanan och Norrlands inland som enda resenärer denna sommar. En exklusiv upplevelse då vi chartrat ett tåg på Inlandsbanan endast för oss. Vi reser bekvämt med gott om utrymme ombord och gör stopp längs vägen.

Lägg till en avstickare till mäktiga Storforsen, addera en lättare vandring i makalöst vacker natur vid Stora Sjöfallet och i världsarvet Laponia samt toppa med besök i Kiruna och på ishotellet i Jukkasjärvi - här har du ingredienserna i denna nya resa på hemmaplan fast ändå långt borta. 

Leder resan gör vår meste färdledare Lars Arvidsson, född och uppvuxen i Ånge, bott i Luleå och Östersund. Lokförare i botten som kan berätta mycket intressant om Inlandsbanan och platserna vi besöker. Missa inte ett gyllene tillfälle att lära känna en mindre besökt del av Sverige. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Mora - Östersund
 2. Dag 2 Östersund
 3. Dag 3 Kåbdalis, Storforsen
 4. Dag 4 Jokkmokk, Stora Sjöfallet
 5. Dag 5 Soldalen, Gällivare
 6. Dag 6 Kiruna, Jukkasjärvi
 7. Dag 7 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 17 400 kr
Enkelrumstillägg: 1 700 kr
Antal deltagare: 18-32

Allt detta ingår

 • Hyrd buss från Stockholm till Mora
 • Inlandsbanan från Mora till Kåbdalis (chartrade avgångar endast för vår grupp så gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Tågresa Gällivare-Kiruna och nattåg Kiruna - Stockholm med del i sovvagnskupé 3 bäddar (dam eller herr). Egen kupé för två personer kan bokas mot pristillägg 570 kr per person.
 • Egen buss i Östersund.
 • Egen buss i Kiruna. 
 • Egen buss Kåbdalis-Storforsen och sedan i ytterligare två hela dagar.
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Storforsen, Stora Sjöfallet och i Gällivare. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Välkomstlunch i Mora och avskedslunch i Jukkasjärvi.
 • Frukost dag 2-6 samt middagar dag 3 och 4
 • Inträden till Zornmuséet i Mora, Moose Garden, Sommarhagen och Jamtli i Östersund, Ajttemuséet i Jokkmokk samt till  Porjus kraftverksmuseum
 • Guidad visning av Kirunas nya stad, visning av Ishotellet i Jukkasjärvi, bildvisning och föredrag i Kiruna.  
 • Färdledning av Lars Arvidsson.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

På nattåget från Kiruna till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg 570 kr per person. Klicka här för information om sovvagn.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Sverige

  Lars är född i Ånge, uppväxt i Luleå och bott i Östersund. Han älskar att vistas i naturen, kan sitt älskade Norrland och leder nu bland annat vandringsresan S:t Olavsleden som passerar genom hans hemtrakter, samt våra omtyckta resor längs Inlandsbanan som passar honom som handen i handsken då han också är lokförare.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se