Konst i Oslo och Köpenhamn

Länder som besöks

Typ av resa

6 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under sex dagar ska vi se spännande museer och konstparker i Oslo och Köpenhamn. Båda städerna ligger i framkant när de satsat på att förhöja städernas status med ny spännande arkitektur och samtidsmuseer för konst. Under resan kommer vi lägga stor tonvikt vid städernas nya arkitektur. I Oslo ser vi det nya Munchmuseet som invigdes hösten 2021 och Astrup Fearnelys museum för samtidskonst. En rundtur med buss tar oss till det nya superhäftiga museet Kistefos, pappersmassafabriken som 2019 öppnande den nya 60 meter långa konsthallen Twist byggd som en skruv över Randselva.

Med båt över natten tar vi oss till Köpenhamn. Vi ser utställningarna på ett av världens främsta konstmuseer, Louisiana. På Köpenhamns vattenvägar får vi en guidad visning till stadens moderna arkitektur och med buss tar vi oss till Örestad och ser Bjarke Ingels mest spektakulära nya bostadskomplex. Vi ska också se de häftiga utställningarna i Köpenhamns gamla vattenreservoar, Cisternen, samt den stora utställningen av Light & Spacerörelsen på museet för samtidskonst, Contemporary Copenhagen. Mer information om pågående utställningar uppdateras kontinuerligt. Vi bor bra och äter tre gemensamma middagar. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Oslo
 2. Dag 2 Oslo
 3. Dag 3 Båt till Köpenhamn
 4. Dag 4 Köpenhamn
 5. Dag 5 Köpenhamn
 6. Dag 6 Köpenhamn, hemresa
Datum:
Resans pris: 19 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

- Tåg Stockholm - Oslo, Köpenhamn - Stockholm. 
- Hyrd buss till Kistefos Museum, buss i Köpenhamn dagarna 4 & 6
- Transfer till båtterminalen i Oslo
- Lokaltransporter i Oslo och i Köpenhamn 
- Guidad tur i Köpenhamn med buss, till fots och med båt med inriktning på 2000-talets arkitektur 
- 4 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga hotell i Oslo och Köpenhamn
- En natt på båt i tvåbäddshytt (två separata sängar) med havsutsikt 
- Middag på restaurang i Oslo dag 1, på båten dag 3 samt Köpenhamn dag 5 
- Inträde och guidade visningar av Astrup Fearnely, Munchmuseet och Ekebergparken i Oslo samt Kistefos Museet i Jevnaker, Cisternerna och Contemporary Copenhagen i Köpenhamn samt Louisiana i Humblebaek 
- Färdledning av kunnig guide

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill ansluta i Oslo och/eller avsluta resan i Köpenhamn drar vi av 500 kronor från resans pris för en avvikelse och 1000 kronor om du vill ordna anslutningen i bägge riktningarna. Ange det vid bokningen så ändrar vi i bekräftelsen och fakturan manuellt. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Väl planerad, omväxlande med studiebesök på så olika muséer, lärorik, kändes gedigen. Målarkonst, skulptur, arkitektur - allt fanns med på olika sätt i programmet.
  Karin Lundberg, resenär aug 2021
 • Reseledarens kunnighet och engagemang. Och att arkitekturen fick så stor plats. Sen var det utsällningarna: Mamma Anderssson på Lousisana, Nicole Eisenmann på Astrup Fearnley. Och så Wanås så klart. Och the Twist i Kistefos etc, etc... .
  Håkan Ölmbro, resenär aug 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

6 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se