Konst i Oslo och Köpenhamn

Länder som besöks

Typ av resa

6 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under sex dagar ska vi se spännande museer och konstparker i Norge, Danmark och Sverige. Både Oslo och Köpenhamn har legat i framkant när de satsat på att förhöja städernas status med ny spännande arkitektur och samtidsmuseer för konst. I Oslo ser vi Astrup Fearnelys museum för samtidskonst och Henie Onstads Museum. En rundtur med buss tar oss till det nya superhäftiga museet Kistefos, pappersmassafabriken som 2019 öppnande den nya 60 meter långa konsthallen Twist byggd som en skruv över Randselva.

Med båt över natten tar vi oss till Köpenhamn. På Louisiana ska vi bekanta oss med kvinnliga konstnärer som Yayoi Kusama och Louise Bourgeois samt se de nytillkomna utställningarna med Mamma Andersson, Arthur Jafa och Troels Wörsel. På Köpenhamns vattenvägar får vi en guidad visning till stadens moderna arkitektur. Med roddbåtar i Cisternerna ser vi argentinska Tomás Saracenos mycket egensinniga konst. Resan avrundas med en konstvandring i den underbara skulpturparken Wanås. Vi bor bra och äter tre gemensamma middagar. Jörgen Fredriksson, en av grundarna till Världens Resor, leder resan. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Oslo
 2. Dag 2 Oslo
 3. Dag 3 Båt till Köpenhamn
 4. Dag 4 Köpenhamn
 5. Dag 5 Köpenhamn
 6. Dag 6 Wanås, tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

- Flyg Stockholm - Oslo. För er som vill starta resan från annat håll bokar vi individuellt. 
- Tåg Hässleholm - Stockholm 
- Hyrd buss till Henie Onstads och Kistefos Museum utanför Oslo samt transfer till båtterminalen, buss till och från Louisiana från Köpenhamn samt buss från Köpenhamn till Hässleholm via Wanås Konst
- Guidad båttur längs Köpenhamns vattenvägar med inriktning på 2000-talets arkitektur 
- 4 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga hotell i Oslo och Köpenhamn
- En natt på båt i tvåbäddshytt (två separata sängar) med havsutsikt 
- Middag på restaurang i Oslo dag 1, på båten dag 3 samt Köpenhamn dag 5 
- Inträde och guidade visningar av Astrup Fearnely och Ekebergsparken i Oslo, Henie Onstad Museum i Sandvika och Kistefos Museet i Jevnaker, Cisternerna i Köpenhamn, Louisiana i Humblebaek samt Wanås Konst 
- Färdledning av ciceron Jörgen Fredriksson (en av grundarna av Världens Resor) 

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill avsluta resan i Hässleholm drar vi av 400 kronor från resans pris. Ange det vid bokningen så ändrar vi i bekräftelsen och fakturan manuellt. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett djupt intresse för konst och har under senare år lett konstresor i Sverige, Tyskland, Italien, Brasilien, Sydkorea och Japan.  

6 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se