Konsttåget 2022

Länder som besöks

Följ med på en härlig konstresa genom Sverige där vi reser ombord på ett chartrat veterantåg, 1:a klass sittvagnar dagtid och klassiska sovvagnskupéer på nätterna. Alla middagar och en lunch intar vi i restaurangvagnen från 40-talet. Vi har valt ut sex av Sveriges främsta konstupplevelser på denna resa där vi reser från Stockholm till Skåne tur och retur. Vi besöker Ståhl Collection belägen i en gammal yllefabrik i Norrköping, konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo byggt av Renzo Piano, Wanås skulpturpark i den skånska bokskogen, skulpturvandring i Borås, Sveriges största konstbiennal i form av Örebro OpenArt och slutligen Konst på Hög i Kvarntorp, Sveriges kanske märkligaste attraktion. På samtliga platser får vi guidade visningar, ibland av konstsamlarna själva eller initiativtagarna till museerna och skulpturparkerna. Resans ciceron blir Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor och van färdledare på konstresor världen över och resans lokförare blir Lars Arvidsson, Världens Resors meste färdledare. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Norrköping och Värnamo
 2. Dag 2 Wanås och Borås
 3. Dag 3 Örebro OpenArt och Konst på Hög
Datum:
del i tvåbädds sovvagn: 14 900 kr
del i fyrbädds liggvagn: 12 900 kr
Antal deltagare: 36-62

I priset ingår: 
• Chartrat veterantåg med reserverad plats i 1:a klass sittvagn samt klassiska sovvagnar (2-bädds) eller liggvagnar (4-bädds); Stockholm – Norrköping – Värnamo – Hässleholm – Borås – Örebro - Stockholm
• Transfer med buss från Hässleholm till Wanås t/r samt från Örebro till Konst på Hög
• Alla måltider utom lunch dag 1 och 3 (två frukostar, en lunch och tre middagar)
• Inträde och guidade besök på Ståhls samlingar i Norrköping, Vandalorum i Värnamo, Wanås skulpturpark i Vanås, skulpturvandring i Borås, Örebro Open Art och Konst på Hög i Kumla.
• Färdledning av Jörgen Fredriksson samt flera medverkande från Världens Resor
• Skriftlig deltagarinformation
• Dricks 

Vad ingår inte i resans pris?
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se