Nya Köpenhamn - konst och arkitektur

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

På senare år har Köpenhamn satsat stort på en ny modern stadsbild. Hamnområdet har totalrenoverats med fantastiska kulturinstitutioner och häftiga broar. En arkitekt som varit tongivande i detta nya Köpenhamn är Bjarke Ingels som byggt allt från studentbostäder och några av världens bästa bostadskomplex till en skidbacke på en kraftvärmestation. Vi ser det nya Köpenhamn med båt, buss och till fots. Vi får guidade visningar av museerna Ordrupgaard, Louisiana, Arken och vi blir bland de sista besökarna att hinna se den världsunika trådkonst av Chiharu Shiota under jord i stadens gamla vattencistern. Vi bor fint på 4*-iga designhotellet SP34 och många trevliga måltider utlovas. Vi åker med det nya snabbtåget till och från Köpenhamn.   

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Köpenhamn, Arken
 2. Dag 2 Cisternen och Örestads arkitektur
 3. Dag 3 Ordrupgaard och Louisiana
 4. Dag 4 Arkitekturen i hamnområdet, hemresa
Datum:
Resans pris: 15 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

 • Tåg till Köpenhamn - Stockholm tur och retur
 • Hyrd buss i Köpenhamn dag 1 - 3 
 • Guidad tur genom Köpenhamn med buss, till fots och med båt med inriktning på 2000-talets arkitektur
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga designhotellet SP34 i Köpenhamn
 • Middagar dag 1 och 3 samt lunch dag 2
 • Inträde och guidade visningar av Arken Museum, Cisternerna, Ordrupgaard Museum i Köpenhamn samt Louisiana i Humblebaek
 • Färdledning av kunnig guide

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill påbörja och avsluta resan i Köpenhamn istället drar vi av 1000 kronor från resans pris. Ange det vid bokningen så ändrar vi i bekräftelsen och fakturan manuellt. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Deltagare berättar

 • Bra färdledare och intressanta sevärdheter. Hotellet tyckte jag var mycket trevligt och bra beläget. Att resa med tåg är alltid trevligt. Hoppas att det blir fler destinationer.
  Elisabeth Sandqvist och Per Bergman, resenärer nov 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se