Nya Köpenhamn - konst och arkitektur

Länder som besöks

Typ av resa

Köpenhamn satsat stort på en ny modern stadsbild och 2023 har UNESCO valt ut Köpenhamn som världens arkitekturhuvudstad. Hamnområdet har totalrenoverats med fantastiska kulturinstitutioner och häftiga broar. En arkitekt som varit tongivande i detta nya Köpenhamn är Bjarke Ingels som byggt allt från studentbostäder och några av världens bästa bostadskomplex till en skidbacke på en kraftvärmestation. Vi ser det nya Köpenhamn med båt, buss och till fots. Vi får guidade visningar av museerna Ordrupgaard, Louisiana, Danish Architecture Center, Contemporary Copenhagen och vi blir bland de första att uppleva Kim Soojas ljusinstallationer under jord i stadens spektakulära gamla vattencistern. Vi bor fint på 4*-iga designhotellet SP34 och många trevliga måltider utlovas. Vi åker med det nya snabbtåget till och från Köpenhamn.   Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Köpenhamn
 2. Dag 2 Cisternen och Örestads arkitektur
 3. Dag 3 Ordrupgaard och Louisiana
 4. Dag 4 Arkitekturen i hamnområdet, hemresa
Datum:
Resans pris: 14 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

 • Tåg till Köpenhamn - Stockholm tur och retur
 • Hyrd buss i Köpenhamn dag 1 - 3 
 • Guidad tur genom Köpenhamn med buss, till fots och med båt med inriktning på 2000-talets arkitektur
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga designhotellet SP34 i Köpenhamn
 • Färdledare under hela resan
 • Middagar dag 1 och 3 samt lunch dag 2
 • Inträde och guidade visningar av Cisternerna, Danish Architecture Centre, Contemporary Copenhagen, Ordrupgaard Museum i Köpenhamn samt Louisiana i Humblebaek

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill påbörja och avsluta resan i Köpenhamn får ni ett avdrag på 1000 kr/pers.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Deltagare berättar

 • Bra färdledare och intressanta sevärdheter. Hotellet tyckte jag var mycket trevligt och bra beläget. Att resa med tåg är alltid trevligt. Hoppas att det blir fler destinationer.
  Elisabeth Sandqvist och Per Bergman, resenärer nov 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Åsa Danielsson

  Reseledare, Stockholmsguide, flamencodansare, lärare, riksdagsguide, koreograf, tango-DJ, folkbildare samt Världens resors nya Norden-producent är några av de titlar Åsa samlat på sig. Hon har bott och lett resor i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. Intresset för norra Sverige lockade henne att tillbringa en sommar i Lappland som tågvärd och guide längs Inlandsbanan.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se