S:t Olavsleden

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi låter S:t Olavsleden, världens nordligaste pilgrimsled, bli vår röda tråd när vi till fots, med tåg och buss tar oss 58 mil från Bottenhavet till Atlantkusten, tvärs genom Sverige till Norge och Nidarosdomen i Trondheim. Under resans 11 dagar vandrar vi åtta dagar, sammanlagt ca 12 mil och varje dag mellan 2-7 timmar på ett varierat underlag av vägar, stigar och vandringsleder. Vi har transport för packningen så du bär endast en lättare dagryggsäck. Färdledaren ger oss spännande berättelser längs vägen om alla historiska platser vi besöker.

Den kristne vikingakungen Olav Haraldsson befann sig år 1029 i exil i Holmgård när han bestämde sig för att återvända till Norge och ta makten. Han seglade till Selånger och på sin väg genom Sverige fick han så många anhängare att han kom fram till Norge med 3500 man. I slaget vid Stiklestad blev dock motståndet för svårt och den 29 juli 1030 stupade Olav. Året därpå blev han helgonförklarad och den mäktiga Nidarosdomen byggdes över hans grav i Trondheim. Sedan dess har människor vallfärdat dit längs olika pilgrimsleder. 

Fina naturupplevelser väntar då leden går genom stora skogar, över fjäll och längs glittrande sjöar. Vi åker ångbåt på Revsundssjön, passerar Sveriges längsta träbro, vandrar längs den okända men otroligt vackra Forsaleden och åker tåg längs Trondheimsfjorden. Vår pilgrimsvandring får en värdig avslutning i Stiklestad dit vi kommer på dagen 992 år efter slaget och får uppleva S:t Olavspelet.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Torpshammar
 2. Dag 2 Torpshammar - Bräcke
 3. Dag 3 Bräcke - Gällö
 4. Dag 4 Gällö - Östersund
 5. Dag 5 Östersund med Frösön
 6. Dag 6 Östersund - Duved
 7. Dag 7 Duved - Verdal
 8. Dag 8 Stiklestad
 9. Dag 9 Stiklestad - Trondheim
 10. Dag 10 Trondheim
 11. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 23 000 kr
Enkelrumstillägg: 3 300 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Färdledning med Lars Arvidsson, Världens Resors meste färdledare.
 • Alla transporter med tåg och buss och bil.
 • Bagagetransport.
 • 10 nätter med del i dubbelrum på hotell inkl frukost. 
 • Välkomstmiddag och avskedsmiddag + 3 ytterligare måltider
  (lunch i Stavre, middag i Duved och ett gästabud i Stiklestad).
 • Inträde på Slöjdmuséet i Västanå.
 • Inträde och guidade visningar i Frösö Kyrka och Sommarhagen.
 • Guidad promenad i Stavre
 • Båttur på Revsundssjön med ångaren Alma.
 • Inträde till S:t Olavsspelet i Stiklestad.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

  Svårighetsgrad:
  Mestadels platt mark eller lätt kuperat med bra underlag, brantare backar förekommer på vissa ställen men inte under långa sträckor. Vissa dagar är vandringarna längre, mellan 12 och 20 km, så vandringsvana och kondition krävs. Under samtliga vandringar bär vi endast en lätt dagpackning, vårt huvudbagage skickas med budbil eller så har vi det med oss då vi åker tåg eller i egen buss. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Vandringen genom landskapen Medelpad och Jämtland gav fina och minnesvärda naturupplevelser. Det var intressant och givande att få mer kunskap om de båda landskapen samt historien om S:t Olav. Givande var också samtalen med medvandrarna. Besöket i Nidarosdomen med efterföljande orgelkonsert var en fantastisk upplevelse.
  Marie Johansson, resenär juli 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Lars Arvidsson Reseproducent / färdledare

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars leder även resor till Korea, Taiwan och Sverige.

  lars@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se