Stickresa till Island

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

NYA DATUM FÖR AVRESOR 2023-2024 PUBLICERAS INOM KORT

Följ med till Island och lär dig allt som är värt att veta om isländsk stickning och textiltraditioner. Vi är med på workshops och gör fina studiebesök på bland annat Isländska stickcentret, en fårfarm och ett spinneri. Vi väver ihop dessa aktiviteter med olika stopp i den makalöst vackra isländska naturen som bjuder på fantastiska vattenfall, sprutande gejsrar och varma källor. Vi bor på trevliga hotell och får tid att sticka tillsammans i gruppen. Ciceroner på resan är Johanne Ländin och Helene Wallin, två kändisar i sticksammanhang. Tillsammans gör de den roliga och informativa bloggen och podden Nördic Knitting där de behandlar allt från stickhistoria till sticktips. Under resans gång delar de frikostigt med sig av sin expertis och kunskaper om stickning. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Reykjavik
 2. Dag 2 Borgarnes – Hvanneyri - Hvammstangi
 3. Dag 3 Blönduós
 4. Dag 4 Hvammstangi - Thingvellir nationalpark – Selfoss
 5. Dag 5 Selfoss – Gullfoss - Selfoss
 6. Dag 6 Selfoss - Reykjavik
 7. Dag 7 Hemresa
Datum:
Resans pris: 32 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg från Stockholm inklusive skatter (andra avreseorter på förfrågan).
 • Klimatkompensation för flygresan. Läs mer här.
 • Ciceroner och stickexperter Johanne Ländin och Heléne Wallin.
 • Lokala guider.
 • Alla transporter med egen buss.
 • Alla utflykter, workshops, avgifter och inträden enligt resplanen: Besök på Ullarselið ullcenter, Uppspuni Mini Mill and yarn shop, Thingborg Unique Wool Shop, Hespa växtfärgningsstudio, Istex spinneri, Thingvellir (Tingvalla) nationalpark, gejsern Strokkur, Lavafallen, bad i Den hemliga lagunen och workshop på Isländska textilcentret. Flera tillfällen ges för stickning tillsammans i gruppen.
 • Del i dubbelrum.
 • Frukost varje dag, en lunch och fyra middagar.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dryck.
 • Ridning på islandshäst (pris ca 600 kr för en timme), och andra egna aktiviteter utanför resplanen .


Förkunskaper:  

För att få ut det mesta av resan är det bra om du inte är nybörjare och att du gärna har någon erfarenhet av att sticka med flera färger. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se